Roche schenkt WHO anti-vogelpest-medicijnen

Array

  De Zwitserse medicijnenfabrikant Roche heeft de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) een grote hoeveelheid medicijnen tegen de vogelpest geschonken. Het gaat om het middel Tamiflu, voldoende om drie miljoen mensen te behandelen, zo maakte het concern woensdag bekend.

De vrees voor een uitbreken van de vogelpest op wereldschaal is gegroeid sinds het virus zich vanuit Azië heeft verspreid naar het oosten van Rusland. De WHO heeft er bij regeringen op aangedrongen voorraden medicijnen zoals Tamiflu op te bouwen. Sinds 2003 heeft de vogelgriep aan zestig mensen, vooral in Azië, het leven gekost. Hoe langer het virus actief is, hoe groter de kans dat het muteert tot een variant die overdraagbaar is van mens tot mens en miljoenen doden kan veroorzaken.

Bron: ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen