Geen reden Seroxat te stoppen

Array

Een onderzoek van de universiteit van Oslo, wijst op een verhoogd risico op suicidale neigingen in volwassenen die paroxetine gebruiken. De resultaten van dit onderzoek lijken aan te sluiten bij het risico dat momenteel al beschreven staat in de productteksten voor voorschrijvers en in de patiëntenbijsluiter. Een onderzoek van de universiteit van Oslo, wijst op een verhoogd risico op suicidale neigingen in volwassenen die paroxetine gebruiken. De resultaten van dit onderzoek lijken aan te sluiten bij het risico dat momenteel al beschreven staat in de productteksten voor voorschrijvers en in de patiëntenbijsluiter. Het onderzoek van de universiteit van Oslo is een meta-analyse van eerder uitgevoerde onderzoeken, die afwijkt qua methode van de bij het CBG (college ter beoordeling van geneesmiddelen) bekende analyse methode. Het is daarom op dit moment niet mogelijk de resultaten te vergelijken met de resultaten van analyses die eerder zijn uitgevoerd door de CBG. Wel sluit het verhoogde risico waarover nu wordt gesproken aan bij het risico dat staat beschreven als waarschuwing in de productinformatie voor voorschrijvers en de patiëntenbijsluiter (zie onderaan dit nieuwsbericht). Deze waarschuwing is naar aanleiding van een grootschalige herbeoordeling van paroxetine aangescherpt. Er is geen aanleiding om het gebruik van het middel te stoppen, het CBG wil graag wijzen op de informatie in de producttekst van paroxetine bevattende producten. Patiënten worden geadviseerd bij twijfel over het gebruik van paroxetine niet te stoppen met het gebruik van dit middel, maar hun twijfels te bespreken met de behandelend arts. Link
Bijsluiter en SPC anti-depressivum paroxetine aangepast
Informatie in de producttekst van paroxetine bevattende producten (pdf)
Suicide attempts in clinical trials with paroxetine randomised against placebo (pdf)
Bron: HuisartsVandaag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen