Misoprostol na een miskraam in het eerste trimester

Array

Misoprostol wordt in toenemende mate toegepast bij vrouwen met een miskraam in het eerste trimester. Uit een groot gerandomiseerd onderzoek waarbij werd vergeleken met de standaardbehandeling van curettage blijkt dat deze methode (800 µg vaginaal) veilig en aanvaardbaar is met een succespercentage van 84%.

Van de 491 vrouwen die misoprostol kregen, was de behandeling bij 71% binnen drie dagen succesvol, en bij 84% binnen acht dagen. Bij 16% had de behandeling na 30 dagen niet het gewenste resultaat. Bij de vrouwen die waren gecuretteerd, was dit 3%. Bloeding en endometritis waarvoor opname in het ziekenhuis noodzakelijk was, kwam bij minder dan 1% voor in beide groepen, zonder significant verschil tussen beide groepen. In de misoprostolgroep zei 78% van de vrouwen het middel zo nodig een volgende keer weer te gebruiken en 83% zou het ook aan andere vrouwen aanraden.

Bron: NEJM,

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen