Loggende huisarts op Zorglog.nl

Array

Steedws meer zorgaanbieders beginnen een blog en ontdekkende de mogelijkheden van webloggen. Zorglog.nl heeft er een loggende huisarts bij. Bij deze willen we de huisarts van Zorglog van harte welkom heten op het www. Ze ( I assume) stelde zich zo aan ons voor:

Sommigen zullen mij nog kennen van mijn eigen weblog, voor anderen ben ik wellicht nieuw. Ik ben huisarts ergens in Nederland. Nog ouderwets opgeleid, in de volle breedte van het vak zoals dat heet. Met verloskunde, kleine chirurgie, traumatologie etc. Dat is ook de manier waarop ik mijn werk wil doen (alhoewel ik de verloskunde niet ambieer: verloskundigen kunnen dat veel beter). Ik werk kleinschalig. ‘Slechts’ 2400 patiënten, niet aangesloten bij een Huisartsenpost en geen grootschalige ondersteuning van allerlei hulptroepen. Ik ken graag de mensen in mijn praktijk, zowel in goede tijden als in slechte tijden. ‘Simpele’ controles van bloeddruk en suikerziekte, zijn voor mij een middel om een band op te bouwen met mijn patiënten, om met ze te praten over de dingen die ze bezig houden. Om elkaar te kennen als er slechtere tijden komen.

Ik maak me zorgen over de zorg. Houdt er wellicht een eigenwijze visie op na (althans dat vinden anderen vaak), een visie die m.i. aansluit bij die van zorglog.
De logjes van mijn hand hier zullen de zorg betreffen met het accent iets meer op de huisartsenzorg.

Voor mijn andere overpeinzingen, start ik wellicht ooit wel weer een ander log.

Ik hoop dat mijn bijdragen gewaardeerd zullen worden en als zinvol worden ervaren.

Bron: Zorglog

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen