Nieuwe wegen voor zorg in Nederland en Duitsland

Array

MediNova heeft een samenwerkingsverband gesloten met Top-Care Health Services. Cliënten van beide partijen genieten hiervan het voordeel.
MediNova kan hierdoor over de grens in Duitsland verrichtingen aanbieden op het gebied van cardiologie (zoals dotteren en het plaatsen van stents) en grotere orthopedische ingrepen. Dit betekent dat MediNova haar cliënten ingrepen kan aanbieden die niet tot haar kernactiviteit behoren. Als zelfstandig behandelcentrum heeft het geen vergunning om dergelijke verrichtingen in Nederland te laten plaatsvinden.

Voor Top-Care betekent de samenwerking dat het haar cliënten naar één van de vestigingen van MediNova kan verwijzen, zodat zij niet langer over de grens hoeven. Dit geldt niet alleen voor kleine behandelingen, maar zelfs voor orthopedische verrichtingen als een hemi-knie, voorste kruisbandchirurgie of een hernia-ingreep.

‘Wij regelen de zorg voor werknemers van grotere ondernemingen’, zegt Jeroen van Gastel, directeur van Top-Care. ‘Medisch onderzoek en operaties organiseren wij in Duitse ziekenhuizen in de grensstreek, waar deze zorg veel sneller en klantvriendelijker kan worden verleend dan in Nederlandse ziekenhuizen. Dankzij de samenwerking met MediNova kunnen we deze service nu ook op poliklinisch gebied in Nederland bieden.
Dat we juist voor MediNova hebben gekozen, komt omdat deze partij haar bestaansrecht als afzonderlijke zorgaanbieder heeft bewezen. MediNova is, in tegenstelling tot veel andere zelfstandige behandelcentra, niet afhankelijk van ziekenhuizen of medisch specialisten die daar werkzaam zijn. Hun onafhankelijkheid is voor ons een belangrijke indicatie voor het feit dat ze hun taak serieus nemen.’

MediNova is het eerste netwerk van dagklinieken in Nederland. MediNova stelt de cliënt centraal en biedt deze persoonlijke aandacht en een optimale service. Ongeacht of het om verzekerde of onverzekerde zorg gaat, kan iedereen bij MediNova terecht. Zonder wachtlijsten, maar met de modernste apparatuur, een klantvriendelijke houding, een professionele uitstraling en een hoge mate van efficiency.

MediNova bestaat uit de volgende drie centra:
– Klein Rosendael, gespecialiseerd in algemene chirurgie, orthopedie en plastische chirurgie
– OMC Haarlem, gespecialiseerd in oogheelkunde
– Zestienhoven, gespecialiseerd in orthopedie en plastische chirurgie

Top-Care Health Services is een zakelijke dienstverlener op het gebied van interventietrajecten ten behoeve van arbeidsreïntegratie en zorgbemiddeling. De zorgbemiddelingsafdeling ontwikkelt individuele zorgarrangementen en voert die uit voor mensen die eisen stellen aan het niveau van hun behandeling. Het betreft hier met name (complexe) orthopedische en neurochirurgische operaties, openhartoperaties en dotterprocedures.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen