Groninger universiteit helpt griepepidemie indammen

Array

Deskundigen waarschuwen voor een wereldwijde griepepidemie die vijf miljoen Nederlanders zal treffen. Vaccins ter voorkoming van de ziekte zijn nog niet te maken omdat niemand weet hoe dat virus er precies uit zal zien. Ter overbrugging moeten 5 miljoen kuren van een anti-viraal middel klaar staan. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onderzoekt in opdracht van minister Hoogervorst (Volksgezondheid) hoe dit middel moet worden bewaard en toegediend. Bij een eventuele uitbraak van de vogelgriep onder mensen moet het anti-virale middel Oseltamivir een grote griepepidemie indammen. Niemand weet of en zo ja wanneer die uitbraak komt, dus moet het middel lang houdbaar zijn. En dat is een probleem.Maandag arriveerde een grote ton met grondstof vanuit Zwitserland in Groningen. In het laboratorium van de RUG wordt onderzocht wat er mogelijk is met dit stofje. Trekt het water aan? Bindt het? Wat doet het in de buitenlucht? Aan de smaak zal weinig aandacht worden geschonken, omdat elke toevoeging van smaakstoffen de houdbaarheid beïnvloedt. Eind september krijgt de minister zijn advies.

Bron: Dagblad van het Noorden

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen