Maartenskliniek hebben eigen cliniclows

Array

Met ingang van 1 september heeft de Sint Maartenskliniek haar eigen vertegenwoordiging van de CliniClowns. Clown Peer en clown Oepke bezoeken wekelijks de klinische kinder-afdelingen. Stichting CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan kinderen met een ziekte, handicap of trauma, in de overtuiging dat dit bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de kinderen. De Sint Maartenskliniek deelt die visie en is daarom enthousiast over het feit dat zij voortaan haar eigen clowns heeft.

Bij de peuter- en kinderrevalidatie revalideren gemiddeld 300 kinderen met stoornissen aan het houdings- en bewegingsapparaat en/of het zenuwstelsel. De wekelijkse bezoekjes van Peer en Oepke zijn voor de jonge patiënten een leuke onderbreking van de dag. De clowns bieden afleiding en plezier aan de aanwezige patiëntjes, die het moeilijk hebben door hun ziekte, handicap of beperking. Peer en Oepke zorgen ervoor dat de zij weer gewoon kind zijn. Er worden spelletjes gespeeld, toneelstukjes opgevoerd en vooral heel veel plezier gemaakt.

De Sint Maartenskliniek is een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in houding en beweging en de aansturing daarvan. Het richt zich op drie specialismen: orthopedie, reumatologie en revalidatiegeneeskunde. Daarnaast beschikt het ziekenhuis over een eigen sportmedisch centrum. Jaarlijks worden er 30.000 nieuwe patiënten bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen behandeld. Deze zijn afkomstig uit zowel de regio Nijmegen als andere delen van Nederland. De kliniek heeft een eigen afdeling voor wetenschappelijk onderzoek. Op haar werkgebied behoort de Sint Maartenskliniek tot de toonaangevende instituten van Nederland en Europa. Er werken circa 1500 mensen, waarvan 75 specialisten en assistent-geneeskundigen in opleiding.

CliniClowns spelen niet alleen in ziekenhuizen, maar ook in andere zorginstellingen zoals revalidatiecentra. Daarnaast startte CliniClowns Nederland onlangs met Villa Neuzenroode.nl, een clowneske (besloten) website voor zieke kinderen thuis. Uniek aan deze site is het live webcam-contact tussen clown en kind.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen