Novartis biedt op rest Chiron

0
145

Farmacieconcern wil alle aandelen

Het Zwitserse farmacieconcern Novartis wil alle aandelen van zijn Amerikaanse branchegenoot Chiron in handen krijgen. Het heeft nu 42,2 procent van de aandelen in bezit. Donderdag liet Novartis weten voor de rest, ongeveer 112 miljoen stuks, 4,5 miljard dollar te willen betalen.
Chiron kwam vorig jaar negatief in het nieuws. Het bedrijf maakt onder meer griepvaccins voor de Verenigde Staten. De Amerikaanse autoriteiten wilden in 2004 de vaccins die Chiron in Groot-Brittannië maakte, niet toelaten omdat het productieproces onveilig zou zijn. De VS beschikten daardoor over slechts de helft van de benodigde vaccins.

Bron: ANP
Vorig artikelOlijfolie werkt ook als pijnstiller
Volgend artikelPhilips Medical Refurbished Systems
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.