Philips Medical Refurbished Systems

0
341

Philips Medical Refurbished Systems legt zich toe op het reviseren van medische beeldvormende apparatuur van Philips. Verdeeld over drie vestigingen in Veldhoven, Cleveland (USA) en Solingen (Duitsland) worden cardiovasculaire röntgensystemen, universele röntgensystemen, CT, MR, nuclear medicine, en ultrasound systemen grondig gereviseerd en getest zodat ze zo goed als nieuw als Diamond Select systemen weer kunnen worden verkocht.

Diamond Select
Diamond Select, het programma waaronder Philips Medical Refurbished Systems haar gereviseerde systemen aanbiedt, levert systemen die gemiddeld een productgeneratie ouder zijn dan de nieuwste systemen van Philips Medical Systems. De fabriek in Veldhoven levert cardiovasculaire en universele röntgensystemen, CT en MR systemen.Niet elk gebruikt systeem komt in aanmerking voor het Diamond Select programma, alleen ziekenhuissystemen met een zeer goede staat van dienst, demonstratiemodellen en trainingsmodellen worden gebruikt. Deze systemen ondergaan vervolgens een grondig ‘refurbishing’ proces:

  • Als een gebruikt systeem in de fabriek aankomt, wordt het eerst volledig gedemonteerd en schoongemaakt.
  • De mechanische onderdelen worden nagekeken en zonodig gerepareerd of vervangen en de vacuüm onderdelen, zoals de röntgenbuis en de beeldversterker, worden standaard vernieuwd.
  • Alle zichtbare onderdelen worden in de eigen spuiterij opnieuw gespoten.
  • Daarnaast worden alle Field Change Orders die van toepassing zijn geïmplementeerd.
  • Vervolgens wordt het systeem weer geassembleerd en zowel technisch als op veiligheid getest.
  • Het systeem wordt vanzelfsprekend voorzien van de complete systeemdocumentatie.
  • Alle beeldkwaliteitsmetingen worden vastgelegd en moeten voldoen aan de originele fabriekscriteria.

Pas als al deze stappen zijn doorlopen, mag het systeem als een Diamond Select systeem worden bestempeld.

Wererldwijde verkoop
De Diamond Select systemen vinden hun weg naar ziekenhuizen en privéklinieken over de hele wereld. Diamond Select bedient ongeveer dezelfde markten als die met nieuwe systemen worden bediend, zo is de Verenigde Staten ook voor gereviseerde systemen de grootste markt en is het programma erg succesvol in Duitsland en Zuid-Europa. Verder wordt er veel gedaan in Zuid-Amerika en in toenemende mate in Oost-Europa. De verwachting is ook dat de markt in Azie zich verder zal ontwikkelen.

Vorig artikelNovartis biedt op rest Chiron
Volgend artikelIGZ-rapport IC-zorg: aanbevelingen passen bij continue verbeterproces complexe zorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.