The Next Ten Years:Medische geheimen

De boekpresentatie van Medische Geheimen vond plaats op 5 september.
In samenwerking met Nijgh & Van Ditmar geeft XS4ALL een nieuwe boekenreeks uit. De serie met de naam ‘
The Next Ten Years‘ belicht nieuwe ontwikkelingen op en door internet. In zes halfjaarlijks te verschijnen edities worden ondergeschoven aspecten van nieuwe media uitgediept.

Het onderwerp van het eerste boekje is het elektronische patiëntendossier dat vanaf 2006 wordt ingevoerd. Het digitale dossier moet er voor zorgen dat artsen over en weer elkaars dossiers over een patiënt kunnen raadplegen. In het boek onderzoekt Karin Spaink of het medisch geheim wel bewaard kan blijven in het elektronische tijdperk.

De boekpresentatie was op maandag 5 september om 20 uur live te volgen op internet. Na de presentatie blijft de uitzending beschikbaar. Tijdens de presentatie wordt een proefhack toegelicht die aantoont dat elektronische dossiers te hacken zijn. Na toestemming van twee Nederlandse ziekenhuizen verkregen beveiligingsexperts toegang tot 1,2 miljoen patiëntgegevens. Ook gaan deskundigen uit de medische wereld en de beveiligingsbranche met elkaar in debat.

Het boekje is gratis te bestellen voor XS4ALL abbonnee’sAbonnees van XS4ALL kunnen het boekje ‘Medische geheimen’ gratis bestellen. XS4ALL doet u het boekje cadeau, zolang de voorraad strekt. Voor andere belangstellenden wordt het boekje te koop aangeboden via de boekhandel. 

Links naar het Boek
De cover
Over de schrijver
Flaptekst
Jargonlijstje
Literatuur
Noten
Livestream boekpresentatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen