Boston Scientific kondigt europese goedkeuring aan voor het allereerste drug-eluting stent systeem van de volgende generatie

Array

 TAXUS(TM) Liberté(TM)-stent verkrijgt CE-markering

Boston Scientific Corporation (NYSE-symbool: BSX) kondigde vandaag aan dat het de CE-markering heeft verkregen voor zijn TAXUS(TM) Liberté(TM) paclitaxel-eluting stentsysteem, het allereerste nieuwe generatie drug-eluting stentsysteem Het bedrijf is van plan het product ZO SNEL ALS MOGELIJK te lanceren op Europese markten en op andere belangrijke internationale markten waar de CE-markering vereist is. De TAXUS Liberté werd eerder dit jaar op een aantal internationale markten gelanceerd; de lancering ervan in de Verenigde Staten wordt in 2006 verwacht.

‘Het doet ons veel plezier Europese goedkeuring te hebben ontvangen voor ons nieuwe generatie drug-eluting stentsysteem,’ aldus Paul LaViolette, Chief Operating Officer van Boston Scientific.
‘Het TAXUS Liberté-stentsysteem is ontworpen voor betere positioneringen flexibiliteit, zodat artsen een stent met state-of-the-art prestaties en bewezen paclitaxel-eluting-technologie ter beschikking staat. Het doet ons veel genoegen dat Europese artsen en patiënten nu van deze zeer geavanceerde technologie voor de behandeling van coronaire arteriosclerose kunnen profiteren.’

‘In het TAXUS Liberté-stentsysteem komen het nieuwe stent-platform Liberté en de nauwkeurigheid van het klinische programma TAXUS samen,’ aldus John Ormiston, M.D., interventionele cardioloog bij het Mercy Hospital en de Green Lane Cardiovascular Unit van het Auckland City Hospital, Auckland, Nieuw-Zeeland. ‘Het TAXUS Liberté-systeem biedt verbeterde behandelingsmogelijkheden voor complexe laesies, wat vooral nuttig is bij patiënten met een complexe anatomie en tortueuze laesies, en is ontworpen om de gelijkmatige toediening van geneesmiddelen te vergemakkelijken.’

TAXUS Liberté is het eerste drug-eluting stentsysteem voor de behandeling van coronaire arteriosclerose dat op een nieuwe generatie stent-platform gebaseerd is. De Liberté(TM)-stent maakt gebruik van het Veriflex(TM)-stentontwerp, een uiterst flexibele celconfiguratie met dunne, gelijkmatig verdeelde struts. Dit nieuwe platform is ontworpen om voor een betere positionering en flexibiliteit te zorgen bij moeilijke anatomie. De TAXUS Liberté-stent biedt tevens de verbeterde TrakTip(TM)-cathetertip, gemonteerd op de Maverick2(TM)-ballon waardoor de laesies gemakkelijker te passeren zijn. Dit is tevens mede te danken aan het lage profiel van de TrakTip-cathetertip.

Boston Scientific ontving de CE-markering voor het bare metal Liberté-stentsysteem in december 2003. De goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de bare metal-versie van de Liberté-stent werd in januari van dit jaar toegekend. In mei kondigde het bedrijf de Safety data aan voor de eerste 30 dagen van zijn cruciale ATLAS-onderzoek, wat bedoeld is om de aanvraag van goedkeuring door de Amerikaanse FDA van het TAXUS Liberté-stentsysteem te ondersteunen.

Het drug-eluting stentsysteem van de eerste generatie van Boston Scientific, het TAXUS(TM) Express2(TM) paclitaxel-eluting stentsysteem, is de wereldwijde leider op de markt voor stentsystemen voor de behandeling van coronaire arteriosclerose. Het TAXUS Express2-systeem wordt ondersteund door het meest uitgebreide gerandomiseerdegecontroleerde klinische programma op het gebied van drug-eluting stentsystemen.

Boston Scientific is een wereldwijd ontwikkelaar, fabrikant en marketeer van medische instrumenten, wiens producten in een breed scala aan interventionele medische toepassingen worden gebruikt. Zie voor verdere informatie: www.bostonscientific.com. En www.bostonscientific.nl

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen. Boston Scientific wil de lezer van dit persbericht erop attent maken dat de werkelijke resultaten kunnen verschillen van de resultaten die in de toekomstgerichte verklaringen worden besproken en dat deze negatief kunnen worden beïnvloed door o.a.: de risico’s die gepaard gaan met de ontwikkeling en marketing van nieuwe producten, klinische onderzoeken, intellectueel eigendom, overheidsgoedkeuringen, door de concurrentie geïntroduceerde producten, de algemene zakelijke strategie van Boston Scientific en andere factoren zoals beschreven in de door Boston Scientific bij de Securities and Exchange Commission ingediende documenten.

Bron: Boston Scientific Corporation

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen