Met dank aan iedereen van www.hulphond.nl

Het opleiden van pup tot hulphond is een proces dat ongeveer 20 tot 24 maanden duurt. Het is een kostbaar 26.000 euro en arbeidsintensief maar zeer dankbaar proces dat onmogelijk tot stand kan komen zonder de hulp van vrijwilligers en sponsoren. Om iedereen te bedanken organiseert Stichting Hulphond Nederland op zaterdag 17 september van 12.00 tot 17.00 uur haar landelijke Hulphond dag 2005 op het KNVB Sportcentrum te Zeist.

De bedoeling van deze dag is om alle vrijwilligers, gastgezinnen, cliënten met hulphond en sponsoren met elkaar in contact te brengen onder het genot van een gevarieerd programma (onder andere optreden van Hind, voetbalwedstrijd tussen een Hulphond team en het Sterrenteam onder leiding van oud-international Rene van de Kerkhof en andere leuke activiteiten). Emotioneel zullen de momenten zijn dat de gastgezinnen de door hun gesocialiseerde pup terug zien als hulphonden aan de rolstoel bij de cliënten en met trots kunnen sponsoren zien wat er met het sponsorgeld gebeurt. Het betreft een besloten bijeenkomst waar ongeveer 650 betrokkenen elkaar zullen ontmoeten op weg naar weer een succesvol jaar in dienst van mensen met een lichamelijke functiebeperking.Wat is Stichting Hulphond Nederland?
Stichting Hulphond Nederland leidt hulphonden op en plaatst deze bij mensen met een lichamelijke handicap. Hulphonden helpen bij het aan- en uitkleden, oppakken en aangeven van voorwerpen, openen van deuren, bedienen van licht- en liftschakelaars, halen was uit de wasmachine, helpen bij het boodschappen doen en leren specifieke handelingen die passen bij de behoefte van de cliënt. Het uiteindelijke doel is om mensen met een handicap zo lang mogelijk zelfstandig te laten leven en om de maatschappelijke integratie van deze doelgroep te vergroten. Hulphond Nederland leidt per jaar meer dan 40 honden op, op dit moment zijn meer dan 220 honden van Hulphond Nederland actief in Nederland. Een hulphond moet voor iedereen bereikbaar zijn, om deze reden worden honden kosteloos ter beschikking gesteld aan mensen die met de hulp van een hulphond zelfstandig(er) kunnen blijven leven.

Het opleiden en begeleiden van hulphonden is een kostbaar en intensief proces. Hulphond Nederland is voor een belangrijk deel afhankelijk van steun uit de maatschappij. Zonder de betrokkenheid en ondersteuning van particulieren, serviceclubs, bedrijven en fondsen is het niet mogelijk om mensen met een handicap een hond ter beschikking te stellen én de wachtlijst van aanvragers van een hulphond in te perken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen