Zorgloket Eindhoven

Eindhovenaren die vragen hebben over gezondheid, zorg of welzijn kunnen vanaf 1 juli terecht op het virtuele zorgloket. Via http://www.zorgloketeindhoven.nl kunnen zij 24 uur per dag en zeven dagen per week een keur aan informatie op het computerscherm krijgen.
Als de gevraagde informatie niet te vinden is, kan een e-mailtje worden verstuurd dat binnen twee werkdagen wordt beantwoord. Voornaamste doel van het virtuele zorgloket is Eindhovenaren op een eenvoudige en laagdrempelige manier te voorzien van informatie. Nu gaan daar vaak nog hele zoektochten en sprokkelwerk aan vooraf. Het project is een initiatief van de GGD Eindhoven. Twee jaar is gewerkt aan het idee en de bouw van het virtuele zorgloket. De ontwikkeling heeft ruim een ton gekost, dat in het kader van Superpilot Electronische Dienstverlening kon worden uitgevoerd.
Voor uitbreiding en het onderhouden van de website is elk jaar 65.000 euro nodig. Het Eindhovens college heeft dinsdag besloten hier de komende vier jaar 45.000 euro per jaar voor beschikbaar te stellen. De GGD Eindhoven neemt jaarlijks 20.000 euro voor haar rekening.

Zorgvraagbaak
De internet-wegwijzer bestaat uit vier onderdelen: een zorgvraagbaak, een zorgkaart, zorgsites en een e-mailservice. Bij de zorgvraagbaak kunnen alle mogelijke vragen worden gesteld. Als iemand zijn been gebroken heeft en wil weten waar krukken kunnen worden gehuurd bijvoorbeeld, of welke inentingen voor een reis naar Zimbabwe nodig zijn. Of als iemand wil weten wat moet worden geregeld als een bejaarde moeder na een gebroken heup weer thuiskomt, en waar dat allemaal kan. Voor de relatief simpele vragen komt direct een antwoord op het scherm. Bij het antwoord wordt ook adres en eventuele website van de betreffende zorgverlener vermeld. Als de vraag ingewikkelder is, wordt hij doorgestuurd naar de Gezondheidswijzer. De vrijwilligers hiervan garanderen binnen twee werkdagen met een antwoord te komen. Ook als de bezoeker aan het virtuele zorgloket de gewenste informatie niet kan vinden, kan een e-mailtje worden gestuurd. Die komt eveneens bij de Gezondheidswijzer terecht.

Overzicht
Via de zorgkaart kunnen Eindhovenaren op zoek naar een zorgverlener of -instelling in de buurt, zoals apotheek, huisarts of fysiotherapeut. Bij zorgsites wordt een overzicht geboden van regionale en landelijke websites op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Momenteel zijn acht organisaties, die in totaal zo’n vijftig instellingen vertegenwoordigen, aangehaakt bij het virtuele zorgloket. Het is de bedoeling dat dit aantal snel toeneemt.

Bron: MEE & Zorgmediatheek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen