Glaxosmithkline vergroot europese levering kindervaccins

Op dinsdag 20 september heeft GlaxoSmithKline plc (GSK) aangekondigd dat zij de levering van haar Infanrix hexa(r) combinatievaccin aan Europese landen gaat uitbreiden. Dit is nodig om te voorkomen dat kinderen niet of onvoldoende gevaccineerd worden, nu de Europese handelsvergunning van het vaccin Hexavac(tm) van Sanofi Pasteur MSD is opgeschort.
Infanrix hexa(r) van GlaxoSmithKline beschermt zuigelingen tegen zes ernstige aandoeningen: difterie, tetanus, polio, kinkhoest, hepatitis B, en haemophilus influenzae.
Infanrix hexa heeft een bewezen effectiviteit en ondervindt daarom geen gevolgen van het besluit van de Europese autoriteiten.
‘GSK zal haar uiterste best doen om te waarborgen dat kinderen in Europa die gevaccineerd moeten worden, geen last zullen ondervinden van welk leveringstekort dan ook’, aldus Jean Stéphenne, President GSK Biologicals.
‘We zijn hard bezig om het mogelijke gat dat ontstaat op te vullen. Zo treffen we voorbereidingen voor extra leveringen van Infanrix hexa voor die Europese markten die de gevolgen ondervinden van het besluit van de Europese autoriteiten. We werken samen met de diverse overheden om de vrijgifte van ons vaccin zeker te stellen.’

ACHTERGRONDINFORMATIE INFANRIX HEXA
In het persbericht van de EMEA dat 20 september op hun website (www.emea.eu.int) is geplaatst, legt de EMEA uit waarom de Europese vergunning voor het in de handel brengen voor Hexavac(tm) is opgeschort: ‘Het advies werd uitgebracht door de Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van de EMEA na identificatie van een afname van de immunogeniciteit (de mogelijkheid van een vaccin om een immuunrespons te stimuleren) van de hepatitis B component.’
Infanrix hexa heeft een sterk zogenoemd immunogeniciteitsprofiel. Dit betekent dat het vaccin van GlaxoSmithKline een sterke afweerreactie realiseert in het lichaam, onder andere voor hepatitis B. De antigenen in Infanrix hexa zijn dezelfde antigenen als in andere vaccins van GlaxoSmithKline die al vele jaren succesvol worden toegepast.
Hepatitis B vaccinatie gedurende het eerste levensjaar wordt beschouwd als een prioriteit binnen de vaccinatiestrategie, gezien het hoge risico van een hepatitis B infectie op lange termijn.
Kinderen die op een vroege leeftijd, vooral in het eerste levensjaar, geïnfecteerd zijn met het hepatitis B virus lopen een groot risico op het ontwikkelen van chronische leverontsteking en vervolgens levercirrhose en/of leverkanker.
Gegevens tonen bovendien aan dat combinatievaccins een positieve impact hebben op het op tijd ontvangen van de vaccinatie door de kinderen. Het toedienen van vaccinaties tijdens de eerste levensjaren heeft aangetoond de beste manier te zijn om zeker te stellen dat zoveel mogelijk kinderen beschermd worden tegen deze ernstige infectieziekte.

GLAXOSMITHKLINE: MONDIAAL LEIDER OP HET GEBIED VAN VACCINS
GlaxoSmithKline is een van de meest vooraanstaande vaccinproducenten ter wereld. België is het centrum van alle activiteiten van GlaxoSmithKline op het gebied van vaccinresearch, -ontwikkeling en -productie. GlaxoSmithKline heeft 1200 wetenschappelijk onderzoekers in dienst die zich uitsluitend bezighouden met het ontdekken van nieuwe vaccins en het ontwikkelen van meer kosteneffectieve en geschikte combinatieproducten om infecties te voorkomen die over de gehele wereld ernstige medische problemen veroorzaken.
In 2004 distribueerde GlaxoSmithKline meer dan 1,5 miljard doses vaccins naar 168 landen in zowel de ontwikkelde als de ontwikkelingslanden. Dat is een gemiddelde van 45 doses per seconde.

GlaxoSmithKline is één van de vooraanstaande op research gebaseerde farmaceutische en gezondheidszorgbedrijven ter wereld. GlaxoSmithKline wijdt zich aan het verbeteren van de kwaliteit van het menselijk leven door mensen in staat te stellen meer te doen, zich beter te voelen en langer te leven. Bezoek voor bedrijfsinformatie www.gsk.com.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen