Huidtransplantaat in sprayvorm

Er is een nieuwe methode van huidtransplantatie bij brandwonden getest: een transplantatie van de eigen huid gecombineerd met gekweekte huidcellen die op het transplantaat worden gesprayd. Huidcellen uit een spuitbus zijn bepaalde huidcellen van de patiënt die na drie weken kweken vermeerderd zijn en met vloeistof worden vermengd. Dit mengsel met keratinocyten wordt op het transplantaat gespoten dat daardoor beter en sneller moet aanslaan. Britse artsen zijn bezig met het onderzoek. De methode is getest bij een man die voor 90 procent was verbrand. Meestal gaan mensen met dergelijke grote verbrandingen dood. Deze man werd aanvankelijk bedekt met donorhuid. Omdat hij weinig intacte huid had voor transplantatie, zijn er bij hem huidcellen gekweekt. Ook is er een transplantaat afgenomen dat op een nieuwe manier werd opgerekt en gestanst. Uiteindelijk is de man genezen. De Britse artsen beginnen nu een studie naar deze methode bij 24 volwassenen en 50 kinderen jonger dan drie jaar. Bron: Verpleegkundenieuws

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen