Ga borstkanker te lijf en loop mee!

Array

Walk for Women 2005
2005 – Utrecht

Walk for Women als start voor de borstkanker – oktobermaand
Elk jaar wordt op 1 oktober het startsein gegeven voor de borstkanker oktobermaand. Een maand lang wordt aandacht gevraagd op vele plekken en via de media voor de (risico’s op) borstkanker. Met de Walk for Women wordt de aftrap van deze maand gegeven. De Stichting Pink Ribbon en de BorstkankerVereniging Nederland organiseren deze Walk.
Vele partijen ondersteunen de organisatie van de Walk met hun inzet, hun know-how en/of financieel. Elk jaar neemt het aantal deelnemers toe. In 2003 waren het er 500, in 2004 al meer dan 1000. Beide keren werd de Walk gehouden in Den Haag.
 Meelopen met de Walk. Waarom?
Awareness: dat is het sleutelwoord bij deze Walk en in deze maand. Ben of word je bewust van de risico’s op borstkanker. Preventie en vroege ontdekking betekent een grotere kans op genezing en betere overlevingskansen bij borstkanker. Een op de 9 vrouwen krijgt deze ziekte. Ken je lijf: zelfonderzoek is belangrijk om vroegtijdig afwijkingen te kunnen ontdekken. Dat kan alleen als je je eigen lijf goed kent.
Als je meeloopt met de Walk for Women, toon je met je aanwezigheid allereerst je betrokkenheid bij de strijd tegen borstkanker. Onderschrijf je het belang van zelfonderzoek. En vestig je mede aandacht op de noodzaak van verbetering van de kwaliteit van de borstkankerzorg in Nederland.

Tijdens de Walk for Women is speciale aandacht ingeruimd voor die borstkankerpatiënten die de strijd tegen borstkanker hebben moeten opgeven. Dat gebeurt op symbolische wijze. De deelnemers laten een roze ballon op vergezeld van een kaartje van een dierbare. Vervolgens wordt een passend gedicht voorgelezen en een moment van stilte in acht genomen.Met Walk for Woman vraagt Prink Ribbon op 1 oktober aandacht voor borstkanker, start 13.00 uur Domplein, Utrecht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen