Meer gedetailleerde informatie naar de verzekeraar

0
155

Artsen zullen vanaf volgend jaar veel meer gedetailleerdere informatie aan de zorgverzekeraar moeten verschaffen. Dat schrijft minister Hans Hoogervorst in een brief aan de Tweede Kamer, aldus de website van Medisch Contact.
De verzekeraars willen weten wat ze declareren en daarvoor hebben ze informatie nodig over de geleverde prestatie. Welke informatie artsen aan de zorgverzekeraars moeten geven en hoe ze dat moeten doen, komt in een nog op te stellen ministeriële regeling. Medicalfacts verwacht dat het kabinet zal besluiten dat dit via een praktijkplan zal gaan lopen. AL lange tijd wordt er over het praktijkplan gesproken. Dat is een soort bedrijfsplan voor eerstelijnszorgaanbieders.    Voorlopig DBC-code vermelden
Vooralsnog hoeven huisartsen weinig medische informatie te verschaffen, omdat ze met een beperkt aantal tarieven te maken hebben. Specialisten zullen volgens Hoogervorst wel medische informatie moeten verschaffen vanwege het DBC-systeem.
Bron: Medicalfacts, Zibb & Medisch Contact

Vorig artikelToeslag buiten reguliere werktijden fysiotherapeuten ingevoerd
Volgend artikelErasmus MC brengt teledokter via ETV.nl
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.