CSC Computer Sciences bouwt het landelijk schakelpunt

Array

Nictiz, het Nationaal ICT Instituut in de Zorg, heeft bekend gemaakt dat CSC Computer Sciences het landelijk schakelpunt voor de zorg (LSP) gaat bouwen. Met dit schakelpunt moet een veilige  elektronische uitwisseling van patiëntinformatie door heel Nederland gerealiseerd worden.

Via het LSP kunnen zorgverleners actuele patiëntinformatie opvragen uit systemen van collega-ziekenhuizen, apotheken en huisartsen. Beveiliging bij het uitwisselen en inzien van informatie staat bij het LSP centraal. Zo wordt de identiteit van personen die informatie opvragen vastgesteld met behulp van de UZI-pas, het digitale paspoort voor zorgverleners. De toegang tot informatie wordt geregeld met behulp van autorisatieprofielen. Permanent wordt gelogd wie er informatie via het LSP opvraagt. Alleen computersystemen die aan strenge beveiligingseisen voldoen worden aangesloten op het LSP.
Begin 2006 moeten de eerste zorgaanbieders worden aangesloten.(Bron: Automatiserings Gids)Zie ook het persbericht van Nictiz.

One thought on "CSC Computer Sciences bouwt het landelijk schakelpunt"

  1. CSC is goed bezig. Ze hebben in Amerika een contract voor 384 miljoen dollar binnengehaald.

Comments are closed.

Recente artikelen