Zorgpremie 85 euro goedkoper dan verwacht

0
193

De Staatscourant heeft afgelopen week de premie voor de zorverzekering voor 2006 gepubliceerd. De premie bedraag 1015 euro. De premie wordt op grond van de Wet op de zorgtoeslag door de minster vastgesteld. De premie ligt 85 euro lager dan de 1100 euro waar het ministerie van VWS altijd vanuit ging.
De hoogte van deze normpremie is bepalend voor het bedrag dat mensen via de zorgtoeslag kunnen terugvragen. Deze normpremie vormt voor de zorgverzekeraars een soort richtprijs. Zorgverzekeraar DSW maakte bijvoorbeeld op 1 oktober bekend dat haar premie maximaal 1068 euro per jaar zal bedragen. De vrees was de afgelopen weken dat de normpremie van het ministerie eerder boven de 1100 euro zou liggen (bedragen van 1400 euro werden genoemd). Met de premie van 1015 blijkt dit dus mee te vallen.[tag:zorgverzekering] [tag:zorgpremie] [tag:premie]