Nieuwe medische zoekmachine

Sinds enige dagen is er een tweede speciale zoekmachine voor gezondheidsinformatie. Nadat in juni van dit jaar de zoekmachine Mammahealth.com werd gelanceerd, is deze week de zoekmachine Healthline online gegaan. Volgens een onderzoek van Pew Internet Project zoeken steeds meer Amerikanen naar gezondheidsinformatie op het internet, dan dat ze een dokter bezoeken. Aangezien er heel veel op internet wordt geschreven over ziekten, behandelingen, etc. weet de zoekende ‘patient’ niet altijd de juiste informatie te vinden. Healthline stapt nu in het gat wat grootte zoekmachines als Google laten liggen en zoekt alleen in door artsen goedgekeurde sites.Momenteel doorzoekt Healthline zo’n 62.000 gezondheidswebsites. Dit levert al zo’n 40 miljoen mogelijke pagina’s op. Omdat de zoekmachine werkt met semantische zoektechnologie en synoniemenlijsten voor gezondheidstermen, wordt de informatie beter voor de gebruiker gecatogoriseerd. Hierdoor kunnen mensen ook zonder de kennis van medische termen toch de juiste informatie vinden. Dit was tot nu toe altijd een probleem op internet. West Shell, CEO of Healthline beschrijft het probleem als: "It’s like searching in a foreign language, as medical terms and consumer terms don’t match."
Wie daarentegen niet van de zoekmachine zelf gebruik wilt maken, kan uit meer dan 200 onderwerpen kiezen. Bij elk onderwerp wordt belangrijke artikelen, het laatste nieuws en handige gezondheidsprogramma’s getoond.Healthmaps
Naast de zoekmachine en de onderwerpen wordt per onderwerp ook een zogenaamde healthmap getoond. Middels de healthmap kan je verschillende facetten van een ziekte bekijken. Een healthmap voor bijvoorbeeld Astma ziet er dan zo uit: Healthline heeft mijns inziens een mooie zoekmachine ontwikkeld. Ook de toonaangevende website Searchenginewatch.com is er over te spreken: "Healthline is one of the best, easiest to use health information sources I’ve yet found on the web. The "patient friendly" interface combined with first-rate, vetted content make it an excellent resource for anyone researching health related information."Meer informatie:

[tag:zoekmachine] [tag:healthline] [tag:gezondheidsinformatie]

5 thoughts on "Nieuwe medische zoekmachine"

 1. Ik zag het bericht ook al voorbij flitsen, maar je bent me voor met het schrijven van een artikel.

  Het ziet er veelbelovend uit. Ik ben benieuwd of nederlandse patienten er wat mee kunnen.

 2. Daar waar de EU terughoudend wordt met het uitroepen van een crisis over de vogelgriep, biedt Healthline een pagina aan wat de status van de vogelgriep is. Op de kaart kan per staat gezien worden of je iets tegen de vogelgriep moet doen. De informatie die er staat is niet echt geruststellend.
  Via : Marketingfacts

 3. Naar aanleiding van de discussie van gisteravond zou ik graag willen weten hoe het duidelijk is voor een patiënt dat de info op deze site betrouwbaar is. Dat is namelijk zeer nuttig informatie voor de bezoeker


  Health is not valued till sickness comes!

 4. Zo ver als ik begrepen heb, worden alleen die sites geindexeerd door de zoekmachine, die door artsen goed gekeurd zijn. Op deze manier wordt dus enige kwaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd.

 5. Dat is wellicht een mooie case voor Anne-marie Koning van Advocatenkantoor Simmons en Simmons, Die ook zeer nauw betrokken is bij de Nederlandse vereniging voor E-health!


  Health is not valued till sickness comes!

Comments are closed.

Recente artikelen