Op termijn .health-domeinen

De Health On the Net Foundation heeft in een nieuwe onderzoek getest of er in de toekomst speciale domeinextensies voor zorginstellingen moeten komen. Naast de bekende domeinextensies als .nl, .com, .org pleit de organisatie voor een nieuwe extensie: .health. In haar onderzoek kwam naar voren dat zo’n 45% van de ondervraagde patienten en zorgprofessionals in Europa en Amerika een nieuwe domeinextensie als waardevol beschouwen. Een .health-domeinnaam zou dan alleen voorbehouden moeten zijn aan zorgorganisaties. Hiermee wordt het volgens de onderzoekers makkelijker en beter om ‘correcte’ gezondheidssites te onderscheiden.
In het onderzoek is ook gekeken naar welke sites patienten en zorgproffesionals als meest betrouwbaar beschouwen. Internetsites van universiteiten (medische faculteiten) en internetsites gesponsort door medische tijdschriften worden als meest betrouwbaar gezien. Het minst betrouwbaar zijn volgens de respondenten sites van pharmaceutische bedrijven. Al eerder zagen met de komst van medische zoekmachines de tendens dat de zorgconsumenten en zorgprofessionals meer duidelijkheid willen hebben in de vele gezondheidssites. De toevoeging van een .health-domeinextensie zou hier aan bij kunnen dragen.(Bron: E-health-insider) [tag:domeinnaam] [tag:.health] 

2 thoughts on "Op termijn .health-domeinen"

  1. medicalfacts.health klinkt niet zo lekker. Wellicht moet het verygoodforyour.health, howgoodisyour.health of testyour.health worden.

  2. Of wat dacht je van http://www.e.health?

Comments are closed.

Recente artikelen