St. Antonius definitief gestart met digitaal inplannen afspraken

Array

RTV Utrecht meldt dat patiënten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein voortaan hun poliklinische afspraak kunnen inplannen via de internetsite van het ziekenhuis: www.antonius.net. In de zomer is de nieuwe dienst uitgebreid getest en de gebruikers waren positief.
Op de internetsite krijgen patiënten via de optie ‘afspraak maken’ een overzicht van de verschillende poliklinieken. De keuze voor een bepaalde polikliniek leidt tot een webformulier waarmee de patiënt de mogelijkheid heeft een afspraak te maken, te wijzigen en af te zeggen.De patiënt boekt nog niet daadwerkelijk een afspraak in, maar stuurt per e-mail een verzoek naar het ziekenhuis. Binnen twee werkdagen krijgt de patiënt een voorstel voor een afspraak retour.Het Antonius heeft hiermee niet een unieke dienst. Al eerder was het bijvoorbeeld bij het Flevoziekenhuis en het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit (VUMC) mogelijk een verzoek tot een afspraak te doen. Het Antonius schaart zich met haar webservice wel bij de slechts enkele ziekenhuizen die deze dienst aanbieden.

2 thoughts on "St. Antonius definitief gestart met digitaal inplannen afspraken"

  1. Twee opmerkingen :
    1) Geweldig, dit is wat patienten willen. Waar ik me nog wel een beetje zorgen over maak is het feit dat alles over een ‘gewone’ http-verbinding gaat. Al je gegevens zoals geboortedatum, tel-nummer, verzekeringsnummer gaan over een onbeveiligde lijn. Daar kunnen ze toch wel een https-verbinding voor gebruiken?
    2) Hoe vaak zou er misbruik van gemaakt worden? Niks leukers dan door hackers de dagen van de specialisten volplannen zodat er vervolgens niemand komt.

  2. Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt deze mogelijkheid al lange tijd.

Comments are closed.

Recente artikelen