Campagne MC Haaglanden slaat aan, Bronovo slaat plank mis

Array

De communicatiecampagne van het Medisch Centrum Haaglanden slaat aan. De campagne dient patienten te werven voor de staar-, heup- en knie-operaties, die het ziekenhuis in de regio ‘goed en snel’ kan uitvoeren. Het hoofd Communicatie Jan Willem Bloemen laat in het AD weten dat de campagne een groot succes is. 
Inmiddels kijken de andere ziekenhuizen in de regio Den Haag met argusogen naar de ontwikkelingen bij het MC Haaglanden.
Haga ziekenhuis
Het Haga ziekenhuis wil volgend jaar met een campagne starten. De ziekenhuiscombinatie (Rode Kruis en Leyenburg) willen in eerste instantie hun naamsbekendheid vergroten. Daarnaast wil ze ook aandacht voor de snelle heup- en staaroperaties. De gespecialiseerde zorg rondom de bevalling dient ook in de campagne naar voren te komen. De precieze vorm van de campagne is nog niet bekend. Woordvoerder Marnix Beekmans: "Maar reken er maar op dat het in het oog zal springen. Niemand die het kan missen."BronovoHet Bronovo ziekenhuis slaat mijns inziens direct nu al de plank mis.  Woordvoerder Marieke van Gruijthuijsen stelt in het AD: "We hebben stellig de indruk dat onze patiënten zich niet laten leiden door reclame." Ze gaat er vanuit dat patienten hun keuze maken op basis van degelijke informatie en goede berichten over het ziekenhuis. Inderdaad is mijns inziens reclame niet heilig, maar ze vergeet hierbij wat reclame kan bijdragen aan naamsbekendheid en het bevorderen van de goede berichten over het ziekenhuis. Het niet nadenken over je communicatie en hoe je wilt reageren op de campagnes van Haaglanden en Haga, zorgt er op de lange termijn voor dat zelfs het ‘koninklijk randje’ het Bronovo ziekenhuis niet overeind houdt. Gelukkig is het natuurlijk nog niet zo ver. De woordvoerders van de drie ziekenhuizen geven ook zelf in het AD aan dat het in Den Haag en omstreken niet leidt tot een ziekenhuisoorlog zoals we dat van de supermarkten kennen.
[tag:haaglanden] [tag:adverteren] [tag:campagne] [tag:haga] [tag:bronovo]

Recente artikelen