CZ zet de zorgpremies op scherp!!

Array

CZ komt met zorgpremie

Zorgverzekeraar CZ heeft de premie voor de nieuwe zorgverzekering vastgesteld op 87,30 euro per maand. Dit komt neer op een jaarpremie van 1047,60 euro. De premie geldt voor de naturapolis.
Verzekerden die per jaar betalen krijgen drie procent korting en betalen dan 1016,17 euro. Ook verzekerden die kiezen voor een eigen risico krijgen korting. Die kan oplopen tot ruim 240 euro per jaar.

CZ biedt verzekerden ook de mogelijkheid te kiezen voor een restitutiepolis waarvoor de premie
93,30 euro per maand bedraagt. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd, zowel voor de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen.

Aanvullende verzekeringen
CZ komt met drie algemene aanvullende verzekeringen en twee tandartspakketten. Voorheen bood CZ alleen tandartsverzekeringen in combinatie met een algemene aanvullende verzekering. Nu kan men deze verzekeringen afzonderlijk afsluiten.
Onderstaand een overzicht van de (maand-)premiebedragen voor 2006 voor de aanvullende verzekeringen van CZ.

Premie in euro’s voor 2006
Basis: 5,75
Plus: 12,75
Top: 19,45
Tandarts: 12,00
Uitgebreide tandarts: 22,45

Naturapolis
Een naturapolis geeft recht op zorg van zorgverleners waarmee CZ een contract heeft. Rekeningen gaan rechtstreeks van de zorgverlener naar CZ. CZ heeft met nagenoeg alle zorgverleners in Nederland contracten zodat er altijd een ruime keuze in zorgverleners is.

Geen winstoogmerk
CZ is met bijna 2,1 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen