Nationale wetenschapsquiz

Array

Naast bloggen over de zorg blijken Jan en ik nog een andere gezamelijke interesse hebben. de nationale wetenschapsquiz. Ik blog al jaren over deze quiz en dit jaar gaan we dat samen doen. En wel op mijn oude blog wetenschapsquiz.punt.nl. En volgend weekend is het al zo ver, dan staan de vragen alweer op de blog en in de kranten. We zouden het erg leuk vinden als jullie ook mee doen. De voorbereidingen voor de twaalfde editie van de Nationale Wetenschapsquiz ook op dit NWQ forum in volle gang. Vanaf zaterdag 26 november staan de vragen in de landelijke kranten en op wetenschapsquiz.punt.nl Het laatste nieuws vind je natuurlijk ook hier op wetenschapsquiz.punt.nl De televisie-uitzending van de Nationale Wetenschapsquiz 2005 is op kerstavond zaterdag 24 december om 22.15 uur. Om Eerste Kerstdag om 9.45 uur volgt de Nationale Wetenschapsquiz Junior.
Rick van der Ploeg, hoogleraar economie en oud-staatssecretaris Cultuur en Media, presenteert samen met actrice en presentatrice Froukje Jansen de Nationale Wetenschapsquiz. Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven nemen het op tegen zee-onderzoekers van het NIOZ (Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee) uit Texel, Alterra uit Wageningen en het RIVO (Rijksinstituut voor Visserijonderzoek) uit IJmuiden. De twee teams worden bijgestaan door inventieve studenten die verschillende proeven en experimenten uitvoeren. De quiz in 2004
Vorig jaar streed een team van hoogleraren tegen een team van hoofdredacteuren. De televisieuitzending – inclusief leuke proefjes en spetterende experimenten – was traditioneel op kerstavond. Quizmasters waren Karen van Holst Pellekaan en Lenette van Dongen. De hoofdredacteuren:

  • Bart Brouwers (Dagblad De Limburger)
  • Frits van Exter (Trouw)
  • Leo Pronk (Rotterdams Dagblad)

Het team van hoogleraren:

  • prof. dr. Jan Zaanen, hoogleraar Theoretische Natuurkunde aan de Universiteit Leiden en aan Stanford University
  • prof. dr. Maarten Doorman, bijzonder hoogleraar Literaire Kritiek van Kunst en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam
  • prof. dr. Anita Jansen, hoogleraar Experimentele Klinische Psychologie aan de Universiteit Maastricht

[tag:NWQ][tag:wetenschap][tag:NWO]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen