Ik wordt digitaal groter

Array

Vanaf vandaag kunnen alle jeugdgezondheidszorgorganisaties in Nederland beschikken over Ik word groter!  Ik word groter! is een programma dat ouders ondersteunt bij de opvoeding van hun kind. Consultatiebureaus kunnen het programma gaan gebruiken in plaats van het oude Groeiboekje. Het werd ontwikkeld door het bedrijf Marketing Kitchen in samenwerking met zorgaanbieder Icare. Icare gebruikt Ik word groter! sinds september dit jaar en krijgt enthousiaste reacties van ouders en professionals..Met Ik word groter! kunnen consultatiebureaus beter inspelen op de veranderde informatiebehoefte van ouders. Ouders zijn steeds minder gericht op lezen en meer op het snel scannen van informatie op het internet. Bovendien zoeken ouders ook buiten kantooruren en tussen de consultatiebureaubezoeken door informatie en antwoorden op hun vragen. Ze hebben 24 uur per dag, zeven dagen per week, behoefte aan interactief contactHet programma Ik word groter! bestaat uit een boekje, een site en een e-mailmodule. De schriftelijke informatie is toegankelijk geschreven. De internetsite herkent met behulp van een unieke code elke ouder die inlogt. De ouder wordt persoonlijk welkom geheten en kan de ontwikkeling van zijn of haar kind op een eigen pagina bijhouden. Ouders hebben 24 uur per dag de mogelijkheid vragen stellen aan hun consultatiebureau. Op een forum kunnen ze met elkaar ervaringen en tips delen. De site bevat ook instructiefilmpjes en illustraties. Het systeem heeft daarnaast de mogelijkheid gerichte e-mails te sturen aan groepen ouders. Zo kunnen ouders gewaarschuwd worden wanneer in een bepaalde regio een besmettelijke ziekte uitbreekt. Of kan hen verteld worden hoe ze hun pasgeborene het beste kunnen verzorgen bij een verwachte hittegolf.Ik word groter is onderdeel van een opvoedingsprogramma dat de periode vanaf het eerste moment van de zwangerschap tot en met negentien jaar beslaat. Ik word groter richt zich op ouders van kinderen van nul tot vier jaar. Medio volgend jaar komt het tweede onderdeel uit, Ik word geboren!, voor aanstaande ouders en kraamouders

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen