Studenten uit winnen Gezondheids Battle 2005!

Array

Op vrijdag 9 december vond in het Academisch Medisch Centrum (AMC) de prijsuitreiking plaats van de Gezondheids Battle. Drie studentes waren onder de naam BORA AFYA het winnende studententeam. De drie studentes studeren verschillend van elkaar: Cultuur, Organisatie & Management en Spaans in Amsterdam. Zij gaan op studiereis naar Kenia waar ze diverse gezondheidsprojecten bezoeken van AMREF Flying Doctors.
De studenten gingen samen met andere medestudententeams uit het Hoger Beroepsonderwijs en Wetenschappelijk Onderwijs de strijd aan met cases over gezondheidsvraagstukken.

Het aantal aanmeldingen voor de Gezondheids Battle was overweldigend. Maar liefst 64 teams van uiteenlopende faculteiten en hogescholen uit het hele land hebben zich voor de Gezondheids Battle aangemeld. Na een voorronde plaatsten 28 teams zich voor de wedstrijdrondes waarbinnen drie cases werden behandeld. Het team -..- behaalde gemiddeld over de laatste drie rondes de beste score en won de Gezondheids Battle 2005.

Deelnemers
Alle studenten uit het hbo en wo-onderwijs konden zich opgeven voor de Gezondheids Battle. De achtergrond van de deelnemende teams bleek uiteindelijk erg verschillend. Van Geneeskunde tot Small business & Marketing en Communicatie. Deze studenten hebben de cases allen op hun eigen manier ingevuld. Zo benaderden geneeskundestudenten in hun uitwerkingen meer de medische aspecten, terwijl studenten Marketing meer vanuit het economisch oogpunt denken.

Beoordeling
Per case hebben verschillende deskundigen een oordeel gegeven over de uitwerking van de cases. De jury lette vooral op inhoud en creativiteit. Hoe goed hebben de studententeams zich in de cases verdiept en hoe origineel en bereikbaar zijn de oplossingen?
Het initiatief voor deze Gezondheids Battle ligt bij NCDO. NDCO organiseert in samenwerking met twintig Nederlandse organisaties de jaarlijkse campagne ‘Kans op gezondheid’. Met de Gezondheids Battle willen de deelnemende organisaties meer bekendheid geven aan de noodzaak voor wereldwijde gezondheidszorg. Met de Gezondheids Battle wil NCDO ook jongeren betrekken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen