Innovatief Gronings systeem voor tele-thuiszorg dankzij KPN, Menzis en Thuiszorg Groningen

1
685

In Maarssen is 9 december jl. ook een nieuwe, innovatieve manier van telezorg gepresenteerd. Het gaat om het telezorgsysteem Telesens waarbij Menzis, KPN en Thuiszorg Groningen samenwerken.
Via Telesens wordt een beeldverbinding gelegd tussen de zorgklant en de verpleegkundige. Telesens vormt de basis van het project Koala van Sensire/Thuiszorg Groningen, Menzis en KPN. Koala levert een nieuwe kijk op zorg waarin hoge zorgkwaliteit, efficiëntie en toegankelijkheid centraal staan.

Koala is een initiatief van zorgorganisatie Sensire/Thuiszorg Groningen, zorgverzekeraar Menzis en KPN. Binnen dit project worden verschillende vormen van dienstverlening via een beeld-spraakverbinding bij de klant thuis gerealiseerd. Het project wil in de startfase 1500 zorgklanten in de provincie Groningen 7 dagen per week en 24 uur per dag de mogelijkheid bieden om via de televisie contact te maken met de verpleegkundigen. Samen met huisartsen en medisch specialisten starten ook diensten voor chronisch zieken. Koala

Met Koala kunnen de zorgverzekeraar Menzis en de zorgorganisatie Sensire/Thuiszorg Groningen thuiswonenden betere en laagdrempelige zorg aanbieden. KPN realiseert de beveiligde breedbandverbindingen en organiseert technische en infrastructurele ondersteuning. Door deze samenwerking kan Telesens versneld ingezet worden om zo ook in de toekomst voldoende zorg voor iedereen te kunnen garanderen. De partijen bieden gezamenlijk met Koala binnen de noodzakelijke kostenbeheersing in de zorg een extra en efficiënte manier van hoogwaardige zorg. De vele toepassingen van dit innovatieve systeem vergroten ook de kwaliteit van leven. Het biedt een oplossing voor het nog steeds toenemende risico op sociaal isolement bij ouderen. Klanten kunnen zo contact hebben met kinderen, familie en kennissen. Premier Balkenende heeft dit project daarom gekozen als openingspresentatie van het Nationaal Innovatie Event. Koala past bovendien uitstekend in het beleid van minister Brinkhorst van Economische Zaken: “Het project Koala is een schoolvoorbeeld van hoe ICT kan bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken”: aldus Brinkhorst. “Dit is precies wat het ministerie van Economische Zaken voor ogen heeft gehad bij het opzetten van de interdepartementale actieprogramma maatschappelijke sectoren en ICT”. Brinkhorst is verheugd dat de moeite die door Economische Zaken is gedaan om deze partijen bijeen te brengen, heeft geleid tot zo’n veelbelovend project. Hij hoopt dat veel partijen dit voorbeeld zullen volgen.

Bron:Groninger Internet Courant[tag:telemonitoring]

Vorig artikelHaags woonzorg initiatief zet de nieuwe standaard
Volgend artikelIk ga naar de slager voor broodjes: belegde broodjes!
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

 1. Hoezo nieuw/innovatief?? Of anders: ‘Wat is er nu zo vernieuwend aan dit project?’?

  Zoals ik het inschat is het ‘gewoon’ een doorstart/uitbouw van het CamCare project waarin Sensire en Menzis ook al partij zijn/waren!?

  In de tijd gezien zijn vervolgens Sensire en Thuiszorg Groningen (TzG) bestuurlijk gefuseerd.

  En nu wordt samen met KPN dit ‘nieuwe’ project gepresenteerd…

  Andere bekende projecten in Nederland zijn onder meer VieDome en ThuiszorgOnline.
  Verder zijn / waren er onder meer:
  – het Twentse zorgproject ‘Pilot Draadloze Zorg‘ en
  – het pilotproject Virtuele Zorg (pdf) van Thuiszorg Het Friese Land.

  Ook onder http://www.zorgtv.nl heeft eens een project ‘gehangen’.

  Volgens mij zijn er verder initiatieven in onder meer Utrecht en de Westelijke Mijnstreek (geweest?).

  Tenslotte een link naar het originele persbericht over Telesens / KOALA.

  Kent u andere projecten of initiatieven die veel op de voorgaande lijken laat het me dan s.v.p. weten. Mijn e-mailadres is: jognet ‘apestaartje’ gmail ‘punt’ com. Ik volg deze ontwikkelingen met veel belangstelling!

Comments are closed.