Nijntje in Sophia Kinderziekenhuis

0
776

Op vrijdag 23 december aanstaande brengt nijntje een bezoek aan het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Speciaal voor de patiëntjes die opgenomen zijn op de afdeling Oncologie van het ziekenhuis zal de cast van de musical nijntje is er weer een bijzondere versie van deze gelijknamige musical uitvoeren. Vanzelfsprekend kunnen ook alle andere patiëntjes, hun ouders en bezoekers genieten van de voorstelling in de centrale hal van Erasmus MC – Sophia. Aansluitend is er gelegenheid voor de aanwezige kinderen om met nijntje op de foto te gaan.

Het optreden wordt mogelijk gemaakt door een donatie afkomstig van een van de gasten van The Quality of Life Gala in samenwerking met het Bestuur van de Stichting The Quality of Life Gala en Impresariaat Jacques Senf. Zaterdag 1 oktober 2005 vond in de Hotels van Oranje voor de zesde keer het The Quality of Life Gala plaats. Een bijzondere avond die in het teken stond van de belangrijke strijd tegen kinderkanker. In totaal is er – op één avond – 1.159.466,16 euro opgehaald, dat rechtstreeks ten goede zal komen aan het onderzoek ‘Nieuwe behandelingen voor kinderen met leukemie op basis van het DNA profiel’ in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Tijdens de veiling kwamen onder andere de voorstelling nijntje is er weer en de Kid Kare Riding Cars onder de hamer. Beide veilingstukken zijn gekocht om weer weg te geven aan het ziekenhuis.

Vanaf eind december tot media maart is de musical nijntje is er weer opnieuw in de Nederlandse theaters te zien. Het script is van Ivo de Wijs, de muziek van Joop Stokkermans en uiteraard is alles gebaseerd op de verhalen van Dick Bruna. Het resultaat: een voorstelling in de geest van de nijntje-schepper zelf, blije reacties van kleine en grote nijntje fans, unaniem lovende recensies en een John Kraaijkamp Musical Award voor moeder pluis.

Vorig artikelHuisarts bezorgd om macht verzekeraars
Volgend artikelNiet iedereen reageert goed op merkloze pil
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.