Vliegende start voor EMD in de Care-sector

Array

Persbericht 
Sliedrecht – Monster, 9 januari 2006. De Heer & Co. Software en FarMedvisie hebben in de afgelopen maanden gezamenlijk geconcludeerd dat een intensieve samenwerking vele voordelen biedt. Doel van deze samenwerking is zorgaanbieders te voorzien van een hedendaags medicatiesysteem en de aansluiting van de ‘Care’ – sector op het landelijke Elektronisch Medicatie Dossier (EMD) te versnellen.De Heer & Co. Software is als ontwikkelaar en leverancier van het geautomatiseerde zorgdossier PlanCare Dossier, het dienstroosterplannings- en verwerkingsprogramma PlanCare Rooster en het integraal kwaliteit beheersysteem PlanCare Kwaliteit al jaren een vertrouwde partner en betrouwbare dienstverlener voor zo’n 450 zorgaanbieders in ouderen- en gehandicaptenzorg.

FarMedvisie beschikt met de webtoepassing FarMedRx over een zeer modern en toekomstvast elektronisch medicatie voorschrijf- en bewakingssysteem. FarMedvisie staat voor zorginnovatie door het ontwikkelen en leveren van klantgerichte e-Health-toepassingen.

De samenwerking zal zich richten op het leveren van FarMedRx als integrale module van PlanCare Dossier. Door deze modulair opgezette softwaretoepassing worden zorgaanbieders van Nederland direct ondersteund in cliëntenregistratie, zorgplanning, zorguitvoering, geneesmiddelenregistratie en medicatiebewaking. Eenvoudige, directe invoer door de voorschrijvend arts draagt direct bij aan de patiëntveiligheid rondom medicatie. Tevens wordt standaard voorzien in een aantal koppelingsmogelijkheden naar o.a. (ziekenhuis)apotheeksystemen. Hiermee beschikken niet alleen zorgaanbieders over een modern totaalsysteem, maar worden ook de administratieve handelingen voor de apotheker tot een minimum beperkt.

Met deze gezamenlijke software toepassing zullen De Heer & Co. Software en FarMedvisie via het Landelijk Schakel Punt inspelen op het landelijke EMD, waardoor veel zorgaanbieders in de care-sector met hun programmatuur hierop naadloos en versneld kunnen aansluiten. In deze voor de gezondheidszorg hectische tijden een geruststellende gedachte!
[tag: elektronisch medisch dossier][tag: e-health]

Recente artikelen