Nieuwe community website in de thuiszorg online

Array

Persbericht
Het Persoonlijk ZorgNetwerk – www.pznnet.nl –  is een website waar zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg elkaar kunnen vinden. Het doel van de website is om de zorgvraag en het zorgaanbod in de thuiszorg samen te brengen. Vragers en aanbieders maken op eenvoudige wijze een profiel aan en kunnen aan de hand van die profielen aan elkaar gekoppeld worden. Hiermee wordt het hanteren van een persoongebonden budget voor zorgvragers eenvoudiger. Tegelijkertijd kunnen zorgverleners gemakkelijker en meer zelfstandig werk vinden in de thuiszorg. Op die manier wordt een community van zorgvragers en zorgaanbieders gevormd.Het streven van de overheid is om in de zorgsector meer veranwoordelijkheid bij de individuele persoon te leggen. Dit doel is onder andere vastgelegd in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) waar vandaag in de Tweede Kamer over gedebatteerd wordt. Mensen moeten meer voor zichzelf en voor elkaar gaan zorgen in plaats van meteen bij de overheid aan te kloppen. Het Persoonlijk ZorgNetwerk levert een platform waarop juist dit bereikt kan worden. De thuiszorg kan eenvoudig en op een persoonlijke manier worden georganiseerd, door aan de hand van profielen zorgvragers aan zorgaanbieders aan elkaar te koppelen.

Op dit moment maken rond de 80.000 personen in Nederland gebruik van een persoongebonden budget (PGB). Het PGB zal langzaam overgeheveld worden van de AWBZ naar de WMO. Met een PGB kan een zorgvrager met een vastgesteld budget zijn eigen zorg organiseren en de zorgverleners uitkiezen waarmee hij of zij graag werkt. Met het aanvragen en uitvoeren van een PGB neemt echter ook de verantwoordelijkheid toe: men dient zelf zorgverleners te vinden en te behouden. Daarom levert het Persoonlijk ZorgNetwerk ook modelcontracten en ondersteuning op het gebied van personeel, planning en administratie.

Het Persoonlijk ZorgNetwerk wordt binnenkort uitgebreid met een online administratiesysteem voor het persoongebonden budget. Daarmee zal het totale beheer van het PGB online mogelijk zijn, van het vinden van zorgaanbieders tot de inplanning van personeel en het financiële beheer van het budget.
[tag: pgb][tag: awbz][tag: wmo]

Recente artikelen