Elsevier steekt geld in medische zoekmachine

1
210

Website eBase meldt dat Reed Elsevier Ventures gaat investeren in de Amerikaanse zoekmachine voor de gezondheidszorg Healthline. Al eerder werd op Medicalfacts melding gemaakt en de loftrompet gestoken over deze zoekmachine. In een investeringsronde heeft Healthline Networks (maker van de zoekmachine) zo’n 14 miljoen euro opgehaald. Reed Elsevier Ventures is één van de vier investerdeers die geld steken in de zoekmachine. Met de nieuwe financiele injectie wil Healthline de zoekmachine verbeteren, zodat de consument beter beslissingen kan nemen op het gebied van gezondheidszorg.Eén van de investerdeers, VantagePoint Venture Partners, legt uit waarom zij geld steken in de zoekmachine:“The market opportunity for vertical search in healthcare is quite clear, with upwards of 100 million U.S. consumers accessing the Internet for health and medical information annually.” (Red Herring)Red Herring meldt ook dat Healthline in ieder geval een Japanse versie gaat kennen. Of dankzij de investering van Elsevier ook aan een Nederlandse variant gewerkt gaat worden, is onbekend.(Via eBase

1 REACTIE

Comments are closed.