Niet gecategoriseerd

De vijf angstaanjagende trends in de gezondheidszorg

Array

Met deze titel presenteert een vooraanstaand Amerikaans onderzoeksbureau haar rapport over de gezondheidszorg in Amerika. Het resultaat van het onderzoek is de verwachting dat in zes jaar tijd in Amerika een tekort van 150.000 tot 200.000 bedden zal ontstaan. Zoals Yahoo Finance concludeert: "Americas hospitals are in trouble".Uit het onderzoek volgen vijf trends, die de ziekenhuizen angst moeten inboezemen:

  1. Bottom line performance is not improving.
  2. Cutthroat competition to our medical centers include medical tourism
  3. Public is losing confidence in our hospitals.
  4. Staff satisfaction is low.
  5. Lawsuits are on the rise.

Interessant is te bekijken of deze vijf trends ook in Nederland gelden. De tweede trend doet mijns inziens zeker ook voor in Nederland. Niet alleen gaan sommigen mensen voor medische zorg al naar het buitenland, ook is er een opkomst van meer priveklinieken (die door de minister goed worden gekeurd). Ook de derde trend zien we terug in Nederland. De zorgconsument heeft steeds minder vertrouwen in de gezondheidszorg. Over de andere drie trends is mij te weinig bekend.

One thought on "De vijf angstaanjagende trends in de gezondheidszorg"

  1. Gezondheidstrends « Rmccv202e’s Blog

    […] Medicalfacts, (28 februari 2006). De vijf angstaanjagende trends in de gezondheidszorg. Geraadpleegd op 18 januari, van:http://localhost/medicalbackup/2006/02/28/de-vijf-angstaanjagende-trends-in-de-gezondheidszorg/ […]

Comments are closed.