Menzis blijft stabiel en behoudt 2 miljoen verzekerden

0
165

In het rijtje winnaars en verliezers kan zorgverzekeraar Menzis toegevoegd worden als ‘middenmoter’.  De Telegraaf meldt vandaag dat Menzis in totaal 3000 verzekerden er bij heeft gekregen. Hiermee blijft Menzis voor iets meer dan 2 miljoen de verzekeraar. Onduidelijk is hoeveel nieuwe verzekerden de verzekeraar heeft gekregen en hoeveel mensen er  zijn overgestapt naar de concurrent.
Zeker bij Menzis zou deze informatie interessant zijn, omdat sinds vorig jaar Menzis uitgebreide campagnes heeft gevoerd. Eerst moest Menzis vorig jaar haar nieuwe naam in de markt zetten. De zorgverzekeraars was ontstaan uit een aantal verschillende verzekeraars, waaronder Amicon en Geové. Toen de naam eenmaal bekend was, moest de concurrentie aangegaan worden met de andere zorgverzekeraars in Nederland.

Uitgebreidere cijfers zouden mede interessant zijn, omdat internet-prijsvechter Anderzorg ook behoort tot Menzis.

Wel maakte Menzis bekend dat ook zij haar slag heeft geslagen op de markt van de collectieve verzekeringen. Onder andere kregen alle leden van de FNV en zzp-ers een collectief contract via Menzis aangeboden. Het aandeel collectief vezekerden is bij Menzis gestegen van 30% naar 41%.

[tag:menzis] [tag:zorgverzekering]