100 oldtimers voor 100 jaar Alzheimer

Array

Na het succes van de voorgaande jaren, organiseert de Stichting Alzheimer Nederland op zaterdag 17 juni 2006 haar derde oldtimerrally. Onder het motto ‘Oud voor oud’ – oude auto’s voor oude mensen – rijden honderd klassieke auto’s voor het goede doel. Deze unieke rally wordt gereden binnen een extra bijzonder kader: het is dit jaar namelijk honderd jaar geleden dat de Duitse wetenschapper Alois Alzheimer de naar hem genoemde ziekte voor het eerst beschreef.

Hoewel de ziekte van Alzheimer elke dag onze aandacht verdient, staat Alzheimer Nederland in 2006 extra stil bij wat er in de afgelopen eeuw aan ontdekking en ontwikkeling heeft plaatsgevonden op het gebied van de ziekte. Ook kijken we vooruit naar de toekomst, waarin wij hopen weer nieuwe stappen te kunnen zetten als het gaat om onderzoek naar en begeleiding van mensen met de ziekte van Alzheimer.
De rally, met zeer bijzondere klassieke auto’s, voert langs diverse historische locaties in Gelderland en Overijssel. De AMAC, organisator van onder andere de Gelderse Valleirit en ‘de Nacht om de Lange Jan’, zorgt voor een interessante toer in twee klassen. De toerklasse, eenvoudig te navigeren onder lage tijdsdruk, en de sportklasse waarin de uitdaging sportiever is en waar de deelnemers geconcentreerd moeten navigeren. De keuze is aan u!

Om verzekerd te zijn van een plaats in dit bijzondere deelnemersveld, moet u er snel bij zijn, want er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij. Het aantal inschrijvingen is maximaal 100. U kunt zich aanmelden via onze website www.alzheimer-nederland.nl/rally of via T 030 – 659 69 15.

Alzheimer Nederland is de organisatie voor mensen met dementie en hun familie. Meer informatie over 100 jaar Alzheimer vindt u op: www.alzheimer-nederland.nl.

De rally wordt mede mogelijk gemaakt door Bilderberg Hotel De Klepperman in Hoevelaken.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie over de rally kunt u bellen met Alzheimer Nederland, Marleen Aalten, secretariaat, T 030 – 659 69 15 of mailen naar [email protected].

Voor informatie over Alzheimer Nederland: Edmar Weitenberg, sectie Voorlichting,
T 030 – 659 69 17

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen