Samenwerking HW-Logistics BV en ziekenhuis Atrium Medisch Centrum Parkstad

Het Nederlandse bedrijf HW-Logistics is zeer verheugd te kunnen melden dat zij 4 september 2006 gestart is met haar eerste project bij het Atrium MC te Heerlen aangaande het Septosystem: hét logistiek totaalconcept voor inzameling van specifiek en infectueus afval.

Het SEPTOSYSTEM® bestaat uit een verzameling doordachte, gestandaardiseerde verpakkingen: de septopack®, voor specifiek afval; de septosafe®, voor infectueus afval en de septosharp® voor scherp afval. De verpakkingen passen naadloos in de speciale rolcontainer, de septainer®, en zijn onderdeel van een zeer efficiënte logistieke keten.

De logistieke keten begint op de locatie van het Atrium MC. Met de septainer® worden de verpakkingen aangevoerd en gedistribueerd. Wanneer de specifieke verpakkingen op de werkplek gevuld zijn, worden zij verzameld in de septainer® en vervolgens afgevoerd naar het afvaldepot door logistiek specialist TNT. Zij leveren de volle verpakkingen af bij de verbrandingsoven, de Zavin.

Hierna wordt de lege rolcontainer naar de logistieke centrale getransporteerd en gedesinfecteerd. De septainer® krijgt een nieuwe lading schone en lege verpakkingen en wordt voorzien van een plastic hoes. Gedesinfecteerd en gevuld, levert TNT de container bij het Atrium MC te Heerlen af en neemt de septainers® met volle verpakkingen weer mee. Zo is de kringloop rond.

De Systeem¬componenten
• Septopack® P621: Verpakking voor afval volgens UN 3291 (gevaarlijk afval); inhoud 50 liter.
• Septosafe® P620: Unieke verpakking voor afval volgens UN 2814 (infectiegevaar voor mensen) en UN 2900 (infectiegevaar voor dieren); inhoud 50 en 25 liter (bruto).
• Septosharp®: Serie (naalden)verpakkingen voor scherpe voorwerpen. De boxen passen als blokjes in een blokkendoos in de septopack®.
• Septainer®: Een robuuste rolcontainer, exact afgestemd op de maat van de verpakkingen en de optimale belading van de vrachtwagen.

HW-Logistics vervult de systeemcoördinatie en exploitatie van het Septosystem. HW-Logistics is verantwoordelijk voor het leveren van de verpakkingen en is het aanspreekpunt voor de verwijdering van specifiek of infectueus afval. HW-Logistics werkt samen met een aantal partijen, te weten:
TNT Logistics, dé specialist voor externe logistiek. Een betrouwbare partner voor veilig transport. Verpakkingen worden gewogen bij inname en zijn in de keten te volgen dankzij ‘tracking en tracing’. TNT werkt met dedicated vrachtwagens onder strikte ADR-regels en heeft parallelle ervaring in het vervoer van diagnostische monsters.
SmurfitKappa is de gerenommeerde producent van de revolutionaire kwaliteitsverpakking.
Van Egmond MT is specialist op gebied van intern transport en opslagsystemen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen