Weer een klusje voor de huisarts

Array

Het is zo goed als zeker dat de no-claimheffing in de volgende regeerperiode wordt afgeschaft.Alleen VVD en D66 zien de regeling nog zitten. Maar Zorgverzekeraars Nederland heeft een bijzonder alternatief!De no-claimheffing levert de schatkist jaarlijks 2,3 miljard (!) op, omdat alle Nederlanders bij de invoering van deze heffing een premieverhoging moesten betalen.En volgens Zorgverzekeraars Nederland (bij monde van directeur Bontje) heeft een volgende regering maar 2 mogelijkheden om die 2,3 miljard toch binnen te halen : de premies voor de verzekering fors verhogen of het invoeren van een eigen risico voor bezoek aan de huisarts. De verwachting is dat de minister voor de tweede mogelijkheid gaat kiezen! En dan het klusje voor de huisarts : terwijl de no-claimheffing wordt geind door de zorgverzekeraars , vindt Bontje van ZN het veel “simpeler”  als de huisarts dat eigen risico gaat innen!  Jawel,we nemen er met liefde nog meer administratie bij!! En wedden dat de meedenkers op VWS het zo gaan regelen dat het bedrag dat wij geacht worden te innen (aan eigen risico) bij voorbaat wordt afgetrokken van ons honorarium. Zodat wij het direct in ons honorarium merken indien wij  dit eigen risico (uit coulance naar meerdere patienten) niet consequent aan onze patienten vragen.Het zal toch niet waar zijn!

aalstein

Sinds 1982 huisarts in Capelle aan den IJssel
in een duo-praktijk met Jan Hordijk.

Recente artikelen