GezondheidsBattle 2006: De strijd kan beginnen

Array

Innovatieve ideeën voor het tegengaan van malaria, braindrain of vrouwenbesnijdenis zien de komende weken het daglicht. Vandaag start namelijk de GezondheidsBattle 2006. 69 studententeams buigen zich over cases die gaan over internationale gezondheidskwesties. Studenten uit heel Nederland zich aan voor de wedstrijd. Het winnende team vliegt in januari voor een studiereis naar Ghana en Burkina Faso met NCDO en Memisa.

De GezondheidsBattle bereikt met de derde editie een steeds grotere groep studenten. In tegenstelling tot voorgaande jaren doen naast aspirant-verplegers en artsen ook studenten uit andere richtingen mee. Biologen nemen het op tegen aanstormend politiek talent. Studenten biomedische wetenschappen ‘battlen’ tegen verloskundigen. De studenten starten in de eerste week met een case over braindrain, het vertrek van medisch personeel uit ontwikkelingslanden naar het buitenland. De jury, bestaande uit een team van professionals, selecteert vervolgens dertig teams voor de vervolgrondes.
Uitreiking mét wildcard
Het winnende team wordt vrijdag 17 november bekend gemaakt in pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Naast het winnende team maken studenten individueel kans op één wildcard. De student die de GezondheidsBattle-quiz wint, sluit aan bij het winnende team om een onvergetelijke studiereis te maken. Tijdens de reizen bezoeken de studenten verschillende gezondheidsprojecten, maar wisselen zij ook kennis en ideeën uit met lokale studenten en medisch personeel.

Actieve studiereis
In 2004 en 2005 vertrokken de winnaars naar Cambodja en Kenia. De studiereis van dit jaar naar Ghana en Burkina Faso wordt een heftige en indrukwekkende reis. De studenten bezoeken verschillende projecten en ontmoeten medisch personeel en lokale studenten. Alle thema’s van de GezondheidsBattle komen hier in de praktijk aan bod. De studenten houden presentaties, maken reportages en staan een dag voor de klas.

Kans op Gezondheid

De GezondheidsBattle is onderdeel van de campagne Kans op Gezondheid. Deze campagne is een initiatief van NCDO en circa twintig Nederlandse organisaties om aandacht te vragen voor gezondheidszorg wereldwijd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen