Ross wil een Centraal Informatiepunt voor de zorg

Array

Staatssecretaris Ross stelt een Centraal Informatiepunt voor de zorg in. Mensen die het centrale nummer bellen, worden automatisch verbonden met het zorgkantoor. Dat is de vertegenwoordiger van de zorgverzekeraar in de regio waar ze wonen. Dat zorgkantoor geeft de mensen informatie waar zij de zorg kunnen ontvangen waarvoor zij een indicatie hebben gekregen. Dat is het resultaat van overleg tussen Ross en Zorgverzekeraars Nederland.

Met het instellen van een informatiepunt wil Ross voorkomen dat mensen de weg naar een zorgaanbieder bij hen in de buurt niet kunnen vinden. Het zorgkantoor heeft de plicht om mensen die daarvoor een indicatie hebben, van zorg te voorzien. Zorgkantoren hebben het overzicht van instellingen die nog ruimte hebben om klanten aan te nemen. Het informatiepunt zal zo snel mogelijk geoperationaliseerd worden, aldus Ross.

De afgelopen zomer heeft een aantal thuiszorgorganisaties cliëntenstops ingesteld omdat zij geen middelen meer zouden hebben om nieuwe cliënten in zorg te nemen. Nader onderzoek leerde dat de stops niet altijd terecht waren. In de regio van het zorgkantoor bleken andere zorgaanbieders te zijn die de zorg konden leveren. Inmiddels heeft Ross 95 miljoen euro beschikbaar gesteld aan de 32 zorgkantoren om mogelijke knelpunten op te lossen.

Jammer dat we nu alleen een telefoonlijn openen en dit niet koppelen aan een website

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen