IJ–prijs 2006 naar professor dr. Bob Pinedo

PricewaterhouseCoopers en de gemeente Amsterdam nodigen pers uit op 1 december vanaf 17.00 uur aanwezig te zijn bij de uitreiking van de IJ-prijs 2006

De jury van de IJ-prijs heeft vandaag bekend gemaakt dat de IJ-prijs dit jaar gaat naar professor dr. Bob Pinedo. Bob Pinedo is onder meer hoogleraar geneeskundige oncologie aan VU medisch centrum en oprichter van het VUmc Cancer Center Amsterdam dat recent de deuren van het opvallende CCA researchgebouw opende. De IJ-prijs wordt door de jury uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert of heeft geleverd aan de economische ontwikkeling en/of promotie van Amsterdam. De IJ-prijs wordt traditiegetrouw overhandigd door de Amsterdamse Burgermeester Job Cohen.

De IJ-prijs wordt sinds 1998 jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van de gemeente Amsterdam en PricewaterhouseCoopers. De jury van de IJ-prijs wil met de toekenning zijn waardering uiten voor Bob Pinedo als oprichter van het VUmc Cancer Center Amsterdam en inspirator bij het verder uitbouwen van de internationale toppositie van het VU medisch centrum in het medisch wetenschappelijk onderzoek. Daarmee draagt het VU medisch centrum en het daaraan verbonden Cancer Center Amsterdam bij aan de beeldvorming van Amsterdam als internationaal hoogwaardig kenniscentrum op het gebied van kankeronderzoek.

De prijs zal worden uitgereikt tijdens een bijzondere bijeenkomst op vrijdag 1 december a.s. in de aula van de Vrije Universiteit. De prijs bestaat uit een beeldje van kunstenares Iris Le Rütte en een bedrag van 12.500,- euro. Tijdens deze bijeenkomst zal uitgebreid aandacht worden besteed aan Amsterdam als hoogwaardig kenniscentrum op het gebied van kankeronderzoek.

De jury van de IJ-prijs bestaat uit vijf personen die allen een actieve rol hebben binnen het Amsterdamse bedrijfsleven: Lodewijk Asscher, wethouder Economische Zaken gemeente Amsterdam en voorzitter IJ-prijs; Willem Bröcker, Global Managing Partner PricewaterhouseCoopers; Ernst Veen, directeur van de Nationale Stichting De Nieuwe Kerk; Willem Stevens, voorzitter Amsterdam Partners; en Jan Post, voorzitter Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen