Europese patient wil snel en betrouwbaar advies

0
254

Patiënten verwachten van de gezondheidszorg: een snel en betrouwbaar advies, een doeltreffende behandeling door een arts die ze kunnen vertrouwen, goede informatie vooral ook over wat de patiënt zelf kan doen, inschakeling bij de beslissingen die de professional neemt, empathie en respect en als laatste steun voor de familie en mantelzorgers. Dat zijn de wensen van Europese patiënten. Aldus Prof Angela Coulter, directeur van het Picker instituut te Londen tijden het congres The future of Primary Care op vrijdag 13 oktober in Utrecht.

In het Pickerinstituut in Engeland doet men onderzoek naar vragen, verwachtingen en ervaringen van patiënten. Volgens Coulter is de Europese patiënt van morgen iemand die de volgende wensen heeft over de gezondheidszorg: – snelle advisering per telefoon of email, vrije artsenkeus, makkelijk benaderbare zorg- en dokterswebsites, adviezen en middelen voor het zelf stellen van een diagnose, voor zelfzorg en voor zelfmedicatie, betrokken worden bij het nemen van belangrijke beslissingen over onderzoek en behandeling en verantwoordelijkheid over/voor een eigen gezondheidsdossier.

De Power Point Presentatie van Angela Coulter staat binnen enkele dagen op de website van het congres www.futureofprimarycare.com

Vorig artikelEngelse versie van disease management boek bechikbaar
Volgend artikelInternetcongres in de belangstelling van zorgverzekeraars
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.