Niet gecategoriseerd

PGB wenselijk voor alle AWBZ verstrekkingen

Array

Het wordt tijd dat voor alle Awbz en alle WMO verstrekkingen naast de variant van levering in natura ook de optie Persoonsgebonden Budget beschikbaar komt. Dit pleidooi hield ondergetekende in een college voor 150 UMC Utrecht Masters in opleiding voor verpleegkunde, fysiotherapie en diëtetiek. Dat college vond plaats op vrijdag 24 november, 1545 – 1700 uur in het kader van de GOM ofwel het Gemeenschappelijk Onderwijs Moment voor de drie studierichtingen. Aan mij was de eer om de afgelopen studieweek van deze masters uit te gommen. Behalve voor PGB’s pleitte ondergetekende ook voor stroomlijning indicatiesteling, telemonitoring en voor een 8% groei van de Awbz. Mijn lezing heeft als titel Zorgonderzoek als basis voor innovaties in de chronische zorg en staat op www.integratedcare.nl doorklikken op Lezingen. Onderdelen van mijn voordracht zijn eerder gepubliceerd in het Tijdschrift voor Sociale Gezondheidszorg van oktober 2006 onder de titel De verkiezingen en de toekomst van de Awbz. je treft dit artikel aan op de genoemde webstek onder de subpage publicaties.
 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "PGB wenselijk voor alle AWBZ verstrekkingen"

  1. Is goed voor de werkgelegenheid, wel eens gekeken naar de advertentie’s (heeft u een pgb wij helpen-u er wel van af)
    En dan heb ik het nog niet eens over het vrij te besteden bedrag met een maximum van 1250 euro dit is een jaar gratis zorgverzekerd inclucief de aanvullende verzekering, hoezo de awbz word onbetaalbaar?.
    Het is mij een raadsel wie dit heeft uitgevonden een ding weet ik wel buiten het feit dat hier flink mee gefraudeerd (tuinartiekkellen-gereedschap-naaste familieleden enz.) word kost het nog eens het dubbelle aan o.a. indicatie uren en de advertentie’s in de kranten en dagbladen zeggen mij ook genoeg.

Comments are closed.