Agenda Aedes brief Winsemius

Array

Aedes zal samen met demissionair minister Pieter Winsemius .an offer you can.t refuse. aan het nieuw te vormen kabinet doen. De ledenraad van Aedes heeft vijf agendapunten benoemd die in die brief moeten terugkomen. Over de precieze invulling van de 5 punten spreekt Aedes de komende weken met haar leden .

1. De corporaties wenden hun vermogen actief aan en zorgen ervoor dat die aanwending van het vermogen zichtbaar is;
2. Corporaties gebruiken hun organiserend vermogen, faciliteren en ondersteunen zelfregie in het wonen;
3. Corporaties zijn initiatiefrijk in de ketens wonen-werken-leren en wonen-zorg-welzijn (het collectief);
4. Corporaties realiseren kwaliteit, keuzevrijheid en betaalbaarheid in wonen en kiezen daarbij voor vergroten van de voorraad woningen, het versnellen van de productie en het verbreden van de producten;
5. Alle bijzondere doelgroepen komen bij corporaties onder dak.

Daarbij stelt Aedes een paar belangrijke randvoorwaarden om succes te kunnen boeken. Zoals bekend wil Winsemius de inspanningen vooral richten op de 140 wijken waar de problemen het meest urgent zijn. Aedes vindt het daarbij van groot belang dat op objectieve wijze wordt vastgesteld welke wijken daartoe behoren. De tweede voorwaarde is dat er een woonvisie op gemeentelijk niveau moet liggen waarin de brede maatschappelijke rol van woningcorporaties de ruimte krijgt. Dan kan de woningcorporatie haar taak ook uitvoeren en op lokaal niveau .an offer you can.t refuse. neerleggen waar de bewoners van buurten en wijken werkelijk bij gebaat zijn.

Daarnaast pleit Aedes voor het opnemen in het regeerakkoord van de instelling van een staatscommissie die tot doel heeft de woningmarkt van top tot teen te bekijken. Waarin mensen zitten die out of the box en met lef conclusies durven trekken waarmee de woning.markt. een stelsel wordt waarbij de zwakkeren worden ontzien en iedereen betaalbaar kan wonen waar en hoe hij wil.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen