UMC St Radboud verwacht 29 claims hartchirurgie

Array

Op 27 november 2006 heeft het UMC St Radboud de Stichting Hartpatiënten Nederland (SHN) geïnformeerd over de stand van zaken in de afhandeling van de 75 klachtenbrieven die SHN op 11 juli aan het Radboud heeft overhandigd.

De SHN heeft 18 van deze dossiers aangewezen als formele aansprakelijkheidsstellingen (claims) en treedt daarbij op als belangenbehartiger. Daarnaast houdt het Radboud rekening met nog 11 aansprakelijkheidsstellingen die buiten de SHN om worden ingediend. In totaal verwacht het Radboud daarmee 29 claims.

Bij de brieven die niet tot een aansprakelijkheidsstelling leiden, probeert het Radboud op de meest passende wijze in te gaan op gesignaleerde vragen en behoeften. Tot nu toe zijn 33 van deze brieven afgehandeld. Voor de overige brieven hoopt het Radboud in de komende twee maanden in nauw overleg met betrokkenen tot afronding te komen.

Het Radboud heeft de 75 klachtenbrieven ook gebruikt bij het verbeteren van de communicatie met hartchirurgische patiënten en familieleden, alsmede van het voorlichtingsmateriaal.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen