CannabisQuest

Array

Bijna 10% van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar gebruikt cannabis. Hoe mensen reageren op cannabis kan per persoon sterk verschillen en heeft alles te maken met de werking van de hersenen. Maar waarom de een allerlei bijzondere ervaringen heeft en de ander niet is niet bekend. We denken dat dit te maken heeft met erfelijke aanleg, ofwel de genen. Mensen met speciale erfelijke aanleg kunnen extra gevoelig zijn voor cannabis en er slecht op reageren. Als we weten welke genen daarvoor zorgen zou het zelfs mogelijk worden om aan de hand van DNA onderzoek een persoonlijk risicoprofiel op te stellen. Hierdoor zou je dan weten bij welke drugs je meer of minder kans hebt om vervelende ervaringen te krijgen of zelfs ziek te worden.

Het onderzoeksteam van het UMC Utrecht roept alle jongeren op om een vragenlijst in te vullen op www.CannabisQuest.nl Iedereen die meedoet, maakt automatisch kans op een iPod. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en de gegevens worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld. De vragenlijsten kunnen door iedereen tussen de 18 en 25 jaar worden ingevuld, of ze nu wel of geen cannabis gebruiken. Een klein gedeelte van de bezoekers zal uitgenodigd worden voor deelname aan verder onderzoek, meedoen hieraan is dan natuurlijk niet verplicht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen