Uitgebreide zorgverzekeringen nu ook voor chronisch zieken

0
197

Chronisch zieke mensen kunnen voortaan ook kiezen welke (uitgebreide) zorgverzekering ze willen afsluiten.Tot op heden was het erg lastig om een passende verzekering te vinden waarvoor deze mensen direct werden geaccepteerd. Daardoor dachten velen dat ze niet konden overstappen.

Independer heeft samen met de Stichting Hoofd Hart en Vaten (SHHV) een nieuwe vergelijking van zorgverzekeringen opgesteld. Mensen die niet helemaal gezond zijn, zoals hart- en vaatpatiënten, kunnen vanaf nu op de site www.independer.nl bij het maken van een vergelijking opgeven welke aandoening ze hebben. Vervolgens krijgen ze een advies ten aanzien van de dekking. Dit advies is samen met de SHHV opgesteld en sluit aan bij hun dekkingsbehoefte. Uiteraard kan dit advies aan de persoonlijke situatie worden aangepast. Vervolgens wordt er een vergelijking gemaakt van alle zorgverzekeringen. Alleen (uitgebreide) aanvullende zorgverzekeringen waarvoor geen medische selectie geldt, worden in het zoekresultaat getoond. Independer heeft voor deze selectie gebruik gemaakt van de acceptatievoorwaarden van alle verzekeraars. Patiënten krijgen dus alleen die passende verzekeringen te zien, die ze zeker en direct kunnen afsluiten.

De SHHV spreekt van een belangrijke doorbraak voor haar achterban. Chronisch zieken hebben vaak een uitgebreide aanvullende verzekering nodig, maar krijgen dan te maken met de medische selectie van verzekeraars. Belangrijk is bijvoorbeeld een ruime dekking voor de vergoeding van geneesmiddelen. Binnen de basisverzekering worden alleen geneesmiddelen vergoed die op de zogenaamde GVS-lijst van de overheid staan. Dat is een door de overheid vastgestelde lijst met medicijnen, die door zorgverzekeraars moet worden vergoed. Plavix is één van de geneesmiddelen die niet op deze lijst staat. Dit medicijn wordt ondermeer voorgeschreven voor patiënten die zijn gedotterd. Als patiënten dit geneesmiddel vergoed willen hebben, kan dit alleen via een aanvullende verzekering. Helaas zijn er maar een paar verzekeraars die uitgebreide geneesmiddelenvergoeding in hun pakket hebben opgenomen, zonder dat er sprake is van medische selectie.

Zowel voor de Stichting Hoofd Hart en Vaten als voor Independer is deze samenwerking nieuw. Beide organisaties zijn heel benieuwd of de samenwerking succesvol is en of de leden tevreden zijn over het resultaat. In de zich snel ontwikkelende zorgmarkt met producten voor verschillende doelgroepen kan dit een mooie opstap zijn voor maatwerk in de volgende jaren.

Naast de speciale adviesroute voor hart- en vaatpatiënten heeft Independer voor diverse patiëntenverenigingen collectieve aanbiedingen toegevoegd van onder meer Agis, Zorg en Zekerheid, Fortis ASR en CZ. Als bezoekers aangeven lid te zijn van bijvoorbeeld de Diabetes Vereniging Nederland, de Reuma- of Astmapatiëntenbond, worden de kortingen direct meegenomen in de vergelijking.

Vorig artikelKwaliteit huisartsenposten aanzienlijk verbeterd
Volgend artikelIk Kies Bewust-logo
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.