Bioception

Zonder water is leven niet mogelijk. Zelf bestaan we ook voor het grootste deel uit water. Veel (industriële) processen spelen zich af in water. Medicijnen of voedingsmiddelen kunnen worden gemaakt door micro-organismen of door dierlijke cellen. Dit gebeurt in een goed gedefinieerde waterige omgeving. De glastuinbouwsector en de viskweeksector kunnen niet zonder schoon en geschikt water.

Of het nu gaat om oppervlaktewater, irrigatiewater, bloed of drinkwater, het is altijd belangrijk goed in de gaten te houden wat de waterkwaliteit is. Er dienen geen schadelijke verontreinigingen aanwezig te zijn, andere stoffen juist wel. Met enige regelmaat metingen verrichten in waterige omgevingen is vaak arbeidsintensief en duur. Dit gebeurt soms na het handmatig nemen van een monster in een laboratorium of direct met een sensor. Er zijn vele sensoren op de markt beschikbaar voor allerlei stoffen en toepassingen. Nadelen van deze sensoren zijn dat ze gekalibreerd dienen te worden, dat ze gevoelig zijn voor vervuiling, de prijs en het feit dat ze niet altijd geschikt zijn om langdurig zelfstandig te kunnen meten.

Bioception heeft octrooi aangevraagd op een nieuw en innovatief meetprincipe, dat het mogelijk maakt een miniatuur, draadloos meetsysteem te ontwikkelen waarmee een zeer groot spectrum aan relevante metingen kan worden gedaan in een waterige omgeving. Het betreft een principe: waarbij regelmatige kalibratie niet nodig is;
waarbij geen vervuiling kan optreden van het sensoroppervlak; waarmee steriel gewerkt kan worden; dat sterk geminiaturiseerd kan worden (medische toepassingen); waarmee een zeer groot aantal parameters gemeten kunnen worden (als pH, ammonium, ammoniak, nitraat, nitriet, chloride, calcium, bepaalde eiwitten, glucose, etc. etc.)
dat zo goedkoop te produceren is, dat het ook als wegwerpbaar (disposable) systeem op de markt gebracht kan worden; waarmee, afhankelijk van de meetfrequentie, weken tot maanden automatisch kan worden gemeten; waarvan de meetonnauwkeurigheid in de meeste gevallen ruim voldoende is; dat grotendeels is gebaseerd op bestaande, gevalideerde technologie;
In een kleine behuizing en uitgerust met een zendertje (BioPil®) liggen toepassing in de medische technologie (subcutaan) of in de farmaceutische en biotechnologische industrie (fermentatie en celkweek) voor de hand. Ook toepassing in de glastuinbouwsector,  visvijvers of oppervlakte- en hemelwater zijn kansrijk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen