Internetdokter geschorst

Array

Nu.nl weet te melden dat de internetdokter, die in 2005 een suïcide vrouw Depronal (pdf) voorschreef, twaalf maanden geschorst is. Deze uitspraak is mede gebaseerd op het feit dat de arts doorging met het voorschrijven ondanks waarschuwingen van de inspectie. De arts is niet uit zijn ambt gezet, omdat hij (of zij?) inmiddels niet meer als arts werkt. Op de website van het Tuchtcollege is de uitspraak nog niet te vinden. Het BIG-register biedt de mogelijkheden om na te gaan of een arts een maatregel van het tuchtcollege is opgelegd. Wat zouden de internetdokters hiervan vinden?

Extra informatie: Reactie van dokteronline.nl op : Patiënt overleden na aankoop medicijnen via internet, Klap voor de internetdokters: vrouw pleegde zelfmoord met pillen van internetdokter

Recente artikelen