Vermiste Brit had geen gebroken nek

Array

De 29-jarige Engelsman die in Amsterdam zou rondlopen met een gebroken nek, is terecht.

In zijn woonplaats Suffolk had de man zaterdag een auto-ongeluk en raakte gewond. Hij mocht echter na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Later op de dag bleek uit de röntgenfoto’s dat de Brit een gebroken nek had. Hij was inmiddels niet meer te vinden en uit onderzoek bleek dat hij aan het begin van de middag het vliegtuig naar Amsterdam had genomen.


Zijn moeder vertelde gisteren dat nader onderzoek in het ziekenhuis inmiddels heeft uitgewezen dat hij zijn nek niet heeft gebroken. „Hij is in orde“, aldus de vrouw.

De Brit is inmiddels terug in Engeland, liet de Amsterdamse politie weten. Volgens zijn moeder bestond er twijfel in het ziekenhuis over röntgenfoto’s die hij afgelopen weekeinde naar aanleiding van een auto-ongeluk in zijn woonplaats Suffolk had laten maken.

Artsen stuurden hem na behandeling weer naar huis, maar vermoedden later na een blik op een van de foto’s dat hij een gebroken nek had. De politie zocht hem in Amsterdam. Hij werd door zijn ouders opgewacht toen hij met een boot in Harwich arriveerde.

Zijn moeder zei op AT5 dat ze het, ondanks het feit dat haar zoon gezond is gebleken, goed vond dat er zo’n grootscheepse zoekactie is geweest.  De politie in Amsterdam is op zoek naar een 29-jarige Brit die rondloopt met een gebroken nek. Als de man zich niet snel door een arts laat behandelen, moet voor zijn leven worden gevreesd, aldus de politie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen