Presentatie Nationale Beroepscode V&VN en NU’91

Array

NU’91 en V&VN nodigen u uit om aanwezig te zijn bij de presentatie van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden op:

donderdag 8 februari van 10.30 tot 11.30 uur bij de Zonnehuisgroep, Laan van de Helende Meesters 12 in Amstelveen.

De Nationale Beroepscode is samengesteld door NU’91 en V&VN.

Programma
10.00 uur Ontvangst
10.30 uur Welkom door Grete Visser, projectleider Nationale Beroepscode
10.35 uur Hans van Dartel (voorzitter van de V&VN-commissie Ethiek) licht het belang van de Nationale Beroepscode toe.
10.45 uur De voorzitters van V&VN en NU’91 bieden Anne-Mei The (cultureel antropoloog, jurist en schrijfster van het boek ‘In de wachtkamer van de dood’ het eerste exemplaar van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden aan. Ook Iris van Bennekom (directeur NPCF), een lid van de Cliëntenraad, een student, een VAR-lid en Marianne Sprecher (Raad van Bestuur van de Zonnehuisgroep) krijgen een exemplaar uitgereikt en geven aan wat de Nationale Beroepscode voor hen betekent.
11.15 uur Anne-Mei The geeft haar reactie op de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden
11.30 uur Afsluiting door Grete Visser

De Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden geeft de uitgangswaarden voor handelen van verpleegkundigen en verzorgenden. Belangrijke waarden zijn respect, vertrouwelijkheid, eerlijkheid, weldoen, geen schade toebrengen, autonomie en rechtvaardigheid. Sommige staan expliciet in de Nationale Beroepscode. Andere zijn niet expliciet genoemd, maar vormen wel de basis van artikelen. Hiermee biedt de Nationale Beroepscode een leidraad voor het handelen en de verantwoording daarvan.
De Nationale Beroepscode is ook van belang voor zorgvragers, andere zorgverleners, zorgaanbieders en de samenleving als geheel. Zij kunnen uit de beroepscode opmaken wat zij van verpleegkundigen en verzorgenden kunnen verwachten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen